Ziņas

RTU ar lieldraugiem festivālā «Lampa» aicina diskutēt par cilvēka un tehnoloģiju sinerģiju nākotnes sabiedrībā

5. un 6. jūlijā Cēsu pils parka dīķī uz speciāli veidotas skatuves «Nākotnes sala» starptautiski pazīstami zinātnieki, universitāšu vadītāji, politikas veidotāji, uzņēmēji, sportisti, mūziķi, arhitekti un skolēni diskutēs par nākotnes tehnoloģijām, atjaunīgo enerģiju kā ekonomikas izaugsmes dzinējspēku, nākotnes arhitektūru, mākslīgo intelekta un  cilvēku sinerģiju vai sadursmi, izglītības un universitāšu lomu nākotnes sabiedrībā, rītdienas cilvēces izaicinājumiem – videi draudzīgu, ērtu un drošu pārvietošanos, kā arī vientulību, kas iegūst pandēmijas apmērus. 

2. jūlijs

Lekcijas dalībnieki iepazīst 3D tehnoloģijas un RTU Ķīpsalas studentu pilsētiņas digitālo dvīni

Kā radīt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) digitālo dubultnieku? To interesenti 2. jūlijā varēja uzzināt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rīkotajā diskusijā «Kas ir digitālais dvīnis?», kurā RTU zinātnieki stāstīja, kā tiek veidoti dažādu objektu digitālie līdzinieki un kāpēc tas ir vajadzīgs.

3. jūlijs

RTU Lielajā izlaidumā krāšņi sveic bakalaura, maģistra un doktora grāda ieguvējus

«Jūs zināšanas esat ieguvuši Rīgas Tehniskajā universitātē. Jūs esat mūsējie,» sveicot absolventus Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā izlaidumā, sacīja RTU rektors Tālis Juhna. Izlaidumā jau tradicionāli diplomus saņēma visu trīs izglītības līmeņu – bakalaura, maģistra un doktora – grāda ieguvēji, aptuveni 1000 absolventu. 

1. jūlijs

Universitāte