Rīgā aplūkojamas RTU doktoranta veidotas interaktīvās egles

27. decembris, 2010
.
.
.

Līdz 17. janvārim Rīgā apskatāms projekts «Rīgas Ziemassvētku egļu ceļš», kura laikā aplūkojamas RTU doktoranta un Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantu veidotas interaktīvas egles. «Kustīgo eglīšu jēga un spēks ir tajā, ka tās ir ne tikai vizuāli pievilcīgas, bet to skaistums ir arī interaktivitātē, kas sniedz cilvēkiem pieskaršanās, iesaistīšanās un spēles prieku!» atzīst egļu veidotāji.

23.12.2010.

Interaktīvo egļu autori ir RTU Mehānikas institūta doktorants Guntis Kuļikovskis un Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina katedras maģistranti – Marta Karkovska, Matīss Murovskis un Jānis Opuls.

Vienai interaktīvajai eglei dots «Latvijas stipro ģimeņu egles» nosaukums, un tā grezno Pils laukumu. Egle ir aprīkota ar elementiem, kurus ietekmējot, cilvēks var izmainīt egles rotājumu spīdējumu. Pie egles būs novietoti skārienjūtīgi podesti ar seismiskiem sensoriem. Palēkājot pa podestiem, var «iedarbināt» programmu, kas maina egles rotājumu gaismas spēles. G. Kuļikovskis izstrādājis egles rotājumu vadības sistēmu un darbības algoritmu. Neparasto egli decembra sākumā svinīgi iededza Valsts prezidents Valdis Zatlers kopā ar Latvijas stiprajām ģimenēm.

Video.

Fotogrāfijas Diena.lv.

Fotogrāfijas Latvijas Valsts prezidenta mājaslapā.

Otra interaktīva egļu grupa «Pagriez egli» atrodas Esplanādē, tajā vērojama simboliska gaismas un tumsas cīņa.

«Šī nav sacensība par lielāko un krāšņāko egli. Šis ir stāsts par svētkiem, kurus veido brīnišķīgi cilvēki un notikumi. Lai radītu gaišu svētku noskaņu, nebūt nav vajadzīgi visi pasaules dārgumi un dimanti, pietiek ar asu prātu un kvēlu sirdi,» tā par projektu teic LMA Dizaina nodaļas vadītājs profesors Holgers Elers.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. decembris, 2010 plkst. 9:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi