Apbalvos Vernera fon Sīmensa Izcilības konkursa uzvarētājus

27. februāris, 2014
.
.
.

Otrdien, 4. martā, plkst. 17 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1, apbalvos ikgadējā Vernera fon Sīmensa Izcilības konkursa uzvarētājus – 10 izcilāko maģistra un promocijas darbu autorus. Konkursa balvu fonds ir 5000 EUR.

Vernera fon Sīmensa Izcilības konkursa mērķis ir atbalstīt RTU un Latvijas Universitātes (LU)  studentu un jauno zinātnieku radošās spējasun veicināt to produktīvu izmantošanu valsts ekonomikai nozīmīgās jomās, kas saistītas ar uzņēmuma «Siemens» darbības nozarēm, vīziju, principiem un vērtībām. Konkursa eksperti vērtēja iesniegto darbu idejas novatorismu, risinājuma zinātnisko līmeni un praktisko pielietojumu.

rtu_logo.png«Tikai veidojot mērķtiecīgu dialogu starp augstskolām un uzņēmējdarbībasvidi, spēsim sagatavot augsti kvalificētus speciālistus. Studentiem ir būtiski iepazīt Latvijas darba devējus, saņemt atbalstu profesijas izvēlē un iedrošinājumu turpināt darboties zinātnē. Latvijas studentu kreatīvā domāšana un rūpīgie pētījumi rada inovācijas, kas nes Latvijas vārdu pasaulē,» atzīst «Siemens Osakeyhtio» Latvijas filiāles vadītāja Maija Baumane.

lu_logo.jpgKopumā konkursam tika pieteikti 29 darbi – septiņi maģistra un 22 promocijas darbi. Otrajai kārtai tika izvirzīti trīs maģistra un 18 promocijas darbi, bet trešajā – noslēdzošajā – kārtā iekļuva trīs maģistra un septiņi doktora darbi, kas izstrādāti informācijas tehnoloģiju, telekomunikāciju, enerģētikas un ekonomikas nozarē.

siemens_logo.jpg«Siemens» Latvijas filiāle kopā ar RTU un LU konkursu rīko jau četrpadsmito reizi.

Vernera fon Sīmensa Izcilības balvas pasniegšana pirmo reizi notika Vācijā 1997. gadā par godu «Siemens»150 gadu jubilejai, bet jau 2000. gadā pirmais konkurss norisinājās arīLatvijā.  Verners fon Sīmens (1816–1892) bija vācu izgudrotājs un rūpnieks, kā arī «Siemens» dibinātājs.  

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. februāris, 2014 plkst. 13:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi