Ikviens var kļūt par KNAB brīvprātīgo palīgu

14. februāris, 2014
.
.
.

Sākot ar šā gada 13. februāri Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sniedz iespēju ikvienam iedzīvotājam kļūt par tiesiskas valsts veidotāju un kļūt par brīvprātīgo novērotāju valsts un pašvaldību administratīvo resursu izmantošanā priekšvēlēšanu aģitācijai.

Šim mērķim KNAB ievieš elektroniskā pasta adresi v.lv,kur aicināts reģistrēties ikviens brīvprātīgais, kas vēlas sekot līdzi partiju Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu aģitācijas periodam, lai nodrošinātu partiju finanšu atklātību un likumību.

Ikviens interesents ir aicināts aizpildīt mājas lapā atrodamo anketu un kļūt paraktīvu Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu aģitācijas monitoringa līdzdalībnieku. Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām priekšvēlēšanu aģitācijas periods ir laika posms no 25. janvāra līdz 24. maijam. Jāatzīmē, ka šāda iespēja iedzīvotājiem tieši līdzdarboties ar KNAB tieksniegta pirmo reizi.

Administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai šajā periodā ir aizliegta. Lai varētu pilnvērtīgi uzraudzīt šī ierobežojuma ievērošanu pirms gaidāmajāmvēlēšanām, KNAB aicina iedzīvotājus būt aktīviem, regulāri sekot līdzi priekšvēlēšanu aģitācijas procesam, tai skaitā tam, lai valsts vai pašvaldību resursi netiktu izmantoti priekšvēlēšanu kampaņu plānošanai, veidošanai vai organizēšanai.

Visa informācija par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumiem un partiju finanšu normām atrodama KNAB mājas lapā, sadaļā «Partiju finanses».

Aizpildītās anketas lūgums sūtīt uz e-pasta adresi v.lv līdz 26. februārim.

KNABplāno pēc iesūtīto anketu apkopošanas sadarbībā ar pašvaldībām organizēt brīvprātīgajiem bezmaksas informatīvi izglītojošos seminārus visos Latvijas reģionos, lai vairotu izpratni par priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem, arī saistībā ar administratīvo resursu izmantošanas aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai.

KNAB paredz sadarbībā ar brīvprātīgajiem iegūt informāciju partiju finansēšanas un priekšvēlēšanas aģitācijas kontroles vajadzībām.

KNAB plāno organizēt līdzīgu tiešu un nepastarpinātu sabiedrības iesaisti arī pirms 2014. gada 4. oktobra Saeimas vēlēšanām.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. februāris, 2014 plkst. 13:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi