RTU aicina uz Latvijas Studentu teātra dienām

11. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Kultūras centrs no 18. līdz 20. martam aicina apmeklēt Latvijas Studentu teātra dienas, kas šogad veltītas tematam «Brīvība». Tajās ar iestudējumiem piedalīsies Latvijas augstskolu un jauniešu teātri. Teātra dienas notiks RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Ieeja – bez maksas.

Festivālu 18. martā plkst. 19 atklās RTU studentu teātris «Kamertonis» ar pirmizrādi «Likteņu vējš», kas veidota pēc Reja Bredberija un Tenesija Viljamsa stāstu motīviem. Savukārt 19. martā no plkst. 11 līdz 18 norisināsies studentu teātru skate-konkurss.

«Ikvienabrīvība sākas un beidzas pašā cilvēkā. Tādēļ šogad Latvijas Studentu teātra dienās režisori un dalībnieki aicināti sniegt savu artavu –  meklēt un izvērtēt sev tuvo, aktuālo visu kopējā un katram savā brīvībā un 21. gadsimtā, iedvesmojoties no pagātnes, bet skatoties nākotnē, parādīt sev nozīmīgo, aktuālo, sagatavojot lugu iestudējumus, īpašas parafrāzes un improvizācijas,» pauž RTU Kultūras centra vadītāja Asja Visocka.

Teātrus vērtēs profesionāla žūrija: aktrise un režisore Ināra Slucka, Latvijas Kultūras akadēmijas pedagoģe profesore Aina Matīsa, režisors Juris Rijnieks, RTU Kultūras centra vadītāja, režisore A. Visocka, «Rīgas pieminekļu aģentūras» sabiedrisko pieminekļu nodaļas vadītāja Mārīte Šenberga. Teātrus vērtēs un savu simpātiju balvu piešķirs arī RTU Studentu parlamenta žūrija: Mārtiņš Būmanis, Jana Strazdiņa, Juta Strazdiņa un Rolands Fedotovs.

Dienas noslēgumā svinīgā apbalvošanas ceremonijā tiks paziņots gada labākais Latvijas studentu teātris, labākais aktieris un aktrise, kā arī piešķirtas žūrijas speciālbalvas par spilgtām mākslinieciskām kvalitātēm un pasniegta ceļojošā balva «Sudraba āksta cepure».

Latvijas Studentuteātra dienās piedalīsies astoņi Latvijas augstskolu studentu teātri unjauniešu teātra studijas: RTU studentu teātri «Spēle» un «Kamertonis», Latvijas Universitātes (LU) Studentu teātris, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu teātris, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentuteātris «ĶerRA», improvizācijas teātris «ImproZoo», VEF Kultūras pils ansamblis «Rīgas Pantomīma», kā arī Rīgas Skolēnu pils teātra «Zīļuks» pantomīmas grupa.

Savukārt 20. martā plkst. 12 visi interesenti aicināti uz meistarklasi par spontanitāti, ko vadīs režisors Juris Rijnieks, bet plkst. 13.30 – uz meistarklasi par kustību improvizāciju, ko vadīs horeogrāfe Sintija Siliņa. Maksa par vienu nodarbību – 2 EUR.

Teātra dienas rīko RTU Kultūras centrs, un šogad tās notiks jau 17. reizi.

Festivāluatbalsta RTU, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, RTU Studentu parlaments, RTU Zinātniskā bibliotēka, «Dirty Deal Teatro»,Dailes teātris, Jaunais Rīgas teātris, Latvijas Nacionālais teātris, SIA «RTU – BT1», LU Akadēmiskais apgāds un apgāds «Kontinents».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. marts, 2016 plkst. 9:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi