RTU aicina uz studentu modes skati «Ķīpsalas pavasaris 2015»

22. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina modes mīļotājus un citus interesentus uz 11. gadskārtējo studentu modes skati «Ķīpsalas pavasaris», kurā tiks prezentētas aptuveni 30 RTU topošo apģērbu dizaineru kolekcijas. To vienojošais temats veltīts Latvijas dabai, arhitektūrai un mākslai.

Modes skate notiks otrdien, 28. aprīlī, divos seansos – plkst. 15 un 18 – RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18, Rīgā.

Skatē pašu veidotās apģērbu kolekcijas, kurās ietverti vismaz pieci dažādi, bet stilā vienoti tērpi, prezentēs RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (MLĶF DTI) profesionālo bakalaura studiju programmu «Materiālu tehnoloģija un dizains» un «Apģērbu un tekstiltehnoloģija» 3. un 4. kursa studentes.

«Viens ir radīt atsevišķu tērpu, cita lieta – izveidot tērpu komplektus,kas ir savstarpēji saderīgi un reizē arī pietiekami atšķirīgi,» saka RTU Dizaina un materiālu tehnoloģiju katedras profesore Silvija Kukle.

Topošajām modes māksliniecēm, prezentējot savas kolekcijas, jādemonstrē ne tikai kolekcijas saturiskā ideja, bet arī studiju procesā apgūtās tehnoloģiskās zināšanas. Piemēram, cik piemēroti un savstarpēji saderīgimateriāli izmantoti tērpiem un kā, tos darinot, ievēroti audumam un tērpa modelim atbilstoši tehnoloģiskie parametri. Šajā darbā studentēm palīdz modes mākslinieces Daina Šķiņķe, Elīna Rožkalne un Skaidra Deksne, kuru vadībā kolekcijas tapušas.

Līdztekus tērpu darināšanai studentēm jādomā arī par kolekciju demonstrēšanu, piemeklējot modeles un modeļus un izvēloties aksesuārus, apavus un frizūras. Šo skates sadaļu studentes veido kopā ar kastinga menedžeri Inesi Demi un horeogrāfu Andri Bukolovski. Savukārt vērtējumu par kolekcijām sniegs Valsts eksaminācijas komisija, kuru vadīs SIA «Solutions» valdes locekle Ginta Ozoliņa.

Modes skati atbalsta RTU, DTI, RTU Studentu parlaments, SIA «AttēlsR», SIA «Anitra», SIA «DecoRiga», SIA «Marko Kea», SIA «DLLA», Birutas Mageles starptautiskā stilistu skola, SIA «Oriflame», matu kosmētikas ražotājs «Paul Mitchel», modeļu aģentūra «Vacatio» un SIA «Akzo Nobel Baltics».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. aprīlis, 2015 plkst. 14:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi