RTU jauktais koris «Vivere» aicina uz labdarības koncertu «Apsnieg eņģeļu koks»

22. decembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauktais koris «Vivere» diriģentu Ginta Ceplenieka un Sintijas Šmites vadībā aicina klausītājus uz labdarības koncertu «Apsnieg eņģeļu koks», kas notiks 25. decembrī plkst. 15 Rīgas Domā. Koncertā Ziemassvētku melodijas kopā ar kori izpildīs mecosoprāns Ilona Bagele un ērģelniece Edīte Alpe. Visi koncertā iegūtie ziedojumi tiks izlietoti neārstējami slimu bērnu aprūpei mājās.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja dr. Anda Jansone uzsver: «Ilonas Bageles lieliskā balss kopā ar Edītes Alpes neatkārtojamo ērģeļspēli un kora «Vivere» skanējumu radīs unikālu muzikālo baudījumu. Meistari plānojuši izpildīt pazīstamas, mīļas un ļoti īpašas melodijas, kam papildu svētsvinīgumu radīs gan varenās Doma ērģeles, gan pašu izpildītāju talants. Tādēļ no sirds aicinu visus Pirmajos Ziemassvētkos būt kopā ar mums Rīgas Domā, klausoties fantastisku mūziku, piedzīvot īpašas Ziemassvētku sajūtas un dalīties līdzcietībā, jo visi ziedojumi tiks izmantoti, lai nodrošinātu smagi slimiem bērniem aprūpi mājās.»

Labdarības akcijas «Apsnieg eņģeļu koks» laikā notiek vairāki pasākumi, tostarp Ziemassvētku podu apgleznošanas darbnīca kopā ar pazīstamiem māksliniekiem, egļu izplatīšana par ziedojumiem un labdarības koncerts Rīgas Domā. Pasākumus rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, kas jau 17 gadus ciešā sadarbībā ar Bērnu slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina visaptverošu aprūpi mājās ģimenēm, kuru atvasēm ir neizārstējamas slimības uzlikti ierobežojumi. Biedrības paspārnē ir aptuveni 170 pacienti, kas sadzīvo ar neizārstējamām neiroloģiskām, ģenētiskām, onkoloģiskām un cita veida saslimšanām.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. decembris, 2015 plkst. 13:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi