RTU jauktais koris «Vivere» startēs starptautiskajā kormūzikas festivālā «Cantate Domino»

16. decembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauktais koris «Vivere» startēs Starptautiskajā garīgās, adventes un Ziemassvētku mūzikas koru festivālā «Cantate Domino», kas no 17. līdz 20. decembrim norisināsies Lietuvas pilsētā Kauņā.

Koris konkursā izpildīs Ludovico Grossi da Viadana skaņdarbu «Exultate justi», Knut Nystedt skaņdarbu «Gloria», Jan Sandström skaņdarbu «Es ist ein Ros entsprungen» un Henning Sommerro skaņdarbu «Os Justi». Koris ar koncertprogrammu Ziemassvētku noskaņās uzstāsies arī vairākos koncertos Kauņas baznīcās.

«Cantate Domino» ir prestižs koru festivāls. Tajā līdz šim startējuši kori no Filipīnām, Zviedrijas, Vācijas, Latvijas, Polijas, Igaunijas, Itālijas, Krievijas un Baltkrievijas. Šogad tajā piedalīsies kopumā  16 kori no Polijas, Lietuvas, Ukrainas, Latvijas, Čehijas un Ugundas. Korus vērtēs mūzikas pasaulē zināmi mūziķi: Rolandas Daugėla (Lietuva), Rihards Dubra (Latvija), Milan Kolena (Slovākija), Vytautas Miškinis (Lietuva), kā arī Jae-Joon Lee (Dienvidkoreja).

Šā gada februārī «Vivere» Starptautiskajā Gdaņskas Kormūzikas festivālā ieguva zelta diplomu. Arī 2014. gada Pasaules koru olimpiādē koris izcīnīja zelta diplomu. Koris dibināts 2007. gada 14. septembrī pēc absolventu iniciatīvas kā Rīgas Biznesa skolas jauktais koris, taču kopš 2013. gada septembra koris darbojas RTU paspārnē. Kora repertuārā ir tautas un garīgā mūzika, kā arī džezs un popmūzika.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. decembris, 2015 plkst. 16:45

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi