RTU jauno zinātnieču komanda aizstāv RTU godu Sieviešu dienas rallijā

7. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (RTU MLĶF)  jaunās zinātnieces pārstāvējušas RTU Sieviešu dienas rallijā, ierindojoties godpilnajā 48. vietā. Rallijā šogad piedalījās rekordliels komandu skaits – kopumā 702 ekipāžas – un tas norisinājās 5. martā.

Komandu «RTU ķīmiķes-doktores» pārstāvēja RTU MLĶF Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta vadošā pētniece, Rūdolfa Cimdiņa Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centra direktore Dagnija Loča, kā arī centra pētnieces zinātņu doktores Agnese Pūra, Inga Dušenkova un Kristīne Ruģele.

D. Loča stāsta, ka kopā ar kolēģēm nolēma piedalīties sacensībās, lai lauztu stereotipu par zinātniecēm kā sausiņiem. «Gribējām pierādīt, ka RTU zinātnieces ir ne vien gudras, bet arī azartiskas, ļoti mērķtiecīgas un savu brīvo laiku prot pavadīt aktīvi. Inga un Kristīne piedalījās rallijā, kaut gan sestdien bija viņu doktorantūras izlaidums. Par godu tam mums sacensību dienā galvā bija jauno zinātņu doktoru cepurītes,» stāsta D. Loča.

Sacensību dalībniecēm bija iespēja izbraukt maršrutu Vidzemē vai Zemgalē, vairākos kontrolpunktos veicot dažādus uzdevumus. D. Loča stāsta, ka viņas komanda izvēlējās veikt Vidzemes maršrutu un kopumā viņas mērojušas aptuveni 400 km, iekļaujoties 6 stundās un 2 minūtēs. Sacensību laika limits bija 7 stundas. «Ar lepnumu varam teikt, ka bijām ļoti godīgas sacensību dalībnieces un visu sacensību maršrutu mērojām, nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus,» stāsta D. Loča.

Komanda sacensībās piedalījās jau trešo gadu pēc kārtas. Pirmos divus gadus komanda startēja ar nosaukumu «Melnās stirnas». 2014. gadā 600 ekipāžu konkurencē komanda bija starp 200 labākajām, savukārt 2015. gadā iekļuva ekipāžu pirmajā simtniekā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. marts, 2016 plkst. 16:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi