RTU notiks telpu orientēšanās sacensības

26. novembris, 2015
.
.
.

Sestdien, 28. novembrī, Rīgas Tehniskās Universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē (RTU EEF), Āzenes ielā 12/1 un tai līdzās esošajā Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē (ETF), Āzenes ielā 12 notiks Rīgas telpu orientēšanās sacensības, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas telpu-o līgas 4. posms.

Distances atradīsies ēku sešos stāvos ar kontrolpunktiem kāpņu telpās un dažādu konfigurāciju gaiteņos. Vienas distances veikšanai būs nepieciešamas 10-15 minūtes.

Katram dalībniekam sacensībās būs jāveic divas distances sev ērtā laika posmā no plkst. 11 līdz 14. Trīs labāko dalībnieku rezultātu kopvērtējums noteiks sacensību uzvarētājus dažādās vecuma grupās. Laureāti saņems piemiņas medaļas un sponsoru sarūpētas balvas.

Reģistrācija 28. novembra sacensībām notiks RTU EEF no plkst. 10.

Telpu orientēšanās ir tāda pati kā klasiskā orientēšanās, jo ar ēkas plāna palīdzību jāatrod īsākais ceļš starp noteiktā secībā apmeklējamiem kontrolpunktiem. Atšķirībā no orientēšanās mežā vai pilsētā telpu orientēšanās ir drošāka, jo tajā nevar apmaldīties nepazīstamā apvidū, saslapināt kājas purvā vai saskrāpēties brikšņos. Telpu orientēšanās ir arī dinamiskāka, jo tajā ir īsākas distances, vairāk kontrolpunktu, skriešana notiek ātrāk, ar vairāk pagriezieniem, kā arī pārvietošanos augšup un lejup pa kāpnēm, skaidro pasākuma organizatori.

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar SIA «O! Latvija».

Sacensības atbalsta RTU Studentu parlaments, SIA «MapOnShirt», SIA «Pērnes L», SIA «Karšu izdevniecība Jāņa sēta», SIA «Isostar Latvija», SIA «Piebalgas alus» un SIA «AERODIUM».

Vairāk informācijas par sacensībām un pieteikšanās anketa.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. novembris, 2015 plkst. 16:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi