RTU sportisti uzvar Latvijas XXVI Universiādē badmintonā

22. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) badmintonisti ieguvuši 1. vietu Latvijas XXVI Universiādē, sešu augstskolu konkurencē triumfējot gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Latvijas augstskolu sporta savienības organizētās sacensības notika 19. martā Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Sporta centrā.

Sieviešu konkurencē šajā Universiādes posmā RTU studente Anna Pumpure (Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) 1. kurss) ieguva trīs 1. vietas – sieviešu vienspēlē, dubultspēlē, spēlējot pārī ar Lieni Mednieci (Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (APF) 1. kurss), un jauktajā dubultspēlē, spēlējot pārī ar Kārli Stafecki (Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) 2. kurss). Savukārt L. Medniece ieguva 1. vietu dubultspēlēs, 2. vietu jauktajās dubultspēlēs un 6. vietu vienspēlēs. RTU komandā startēja arī Rūta Pickaine (MLĶF 2. kurss), kura guva 4. vietu vienspēlēs un 4. vietu jauktajās dubultspēlēs. 

Vīriešu konkurencē Reinis Krauklis (Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) 1. kurss) ieguva 1. vietu vīriešu vienspēlēs, 1. vietu vīriešu dubultspēlēs, kā arī 2. vietu jauktajās dubultspēlēs. K. Stafeckis pārī ar R. Kraukli ieguva 1. vietu vīriešu dubultspēlēs, pārī ar A. Pumpuri 1. vietu jauktajās dubultspēlēs un 2. vietu vīriešu vienspēlēs. RTU vīriešu komandas sastāvā startēja arī Gints Dreija (BIF 1. kurss), kurš izcīnīja 3. vietu dubultspēlēs, 4. vietu jauktajās dubultspēlēs pārī ar R. Pickaini un 6. vietu vīriešu vienspēlēs. Savukārt Armands Mārtiņš Krauklis (BIF 1. kurss) ieguva 3. vietu dubultspēlēs un 9. vietu vienspēlēs.

Latvijas XXVI Universiādes posmā badmintonā piedalījās studenti no RTU, Latvijas Universitātes (2. vieta vīriešu konkurencē un 3. vieta sieviešu konkurencē), LLU (2. vieta sieviešu konkurencē un 3. vieta vīriešu konkurencē), Daugavpils universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas.
RTU studentu badmintona izlasi vadīja treneris MLĶF Dizaina tehnoloģiju institūta docents Uģis Briedis.

Latvijas XXVI Universiādes badmintonā kopvērtējums un fotogrāfijas no sacensībām.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. marts, 2016 plkst. 11:43

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi