RTU studente Marta Megne ievēlēta par Latvijas Studentu apvienības viceprezidenti

12. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studente Marta Megne ievēlēta par Latvijas Studentu apvienības (LSA) valdes viceprezidenti. LSA vēlēšanas notika 9. aprīlī Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) un viņu amatā ievēlēja Latvijas augstskolu studējošo pašpārvalžu deleģētie pārstāvji.

M. Megne patlaban ir RTU  Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes studiju programmas «Vides zinātne» 3. kursa studente. Viņu amatam izvirzīja RTU Studentu parlaments.

«Kandidējot uz viceprezidenta amatu, būtiskākais, ko apņēmos izdarīt, ir pārstāvēt studentu intereses Eiropas Studentu apvienībā, noskaidrot studentu viedokli par studiju mobilitāti un Erasmus+ iespējām, kā arī, sadarbojoties ar ārējiem partneriem augstākajā izglītībā, veicināt Boloņas procesa un Lisabonas konvencijas ieviešanu Latvijas mērogā,» saka M. Megne.

Līdz ar to viceprezidentes amatā viņa par prioritāti izvirzījusi trīs darbības laukus – iekšējās, studentu pašpārvalžu (SP) un ārējas darbības laukus. Iekšējā darbības laukā plānots strādāt pie komandējumu atskata formu pārveidošanas, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu atgriezenisko saiti starp LSA domi un aktīvistiem. M. Megne arī plāno izveidot citu valstu studentu nacionālo apvienību kartotēku, lai dotu ieskatu par to darbības ilgumu, finansējuma avotiem, projektiem u.c., kā arī strādāt pie LSA mājaslapas un reglamentējošo dokumentu tulkošanas angļu valodā, lai padarītu LSA pieejamāku arī ārvalstu studentiem, kuri studē Latvijā.

Studentu pašpārvalžu darbības laukā plānotas regulāras tikšanās ar SP Starptautisko virzienu vai līdzīgu virzienu vadītājiem, aptaujas par studiju mobilitāti un citu aktuālo jautājumu risināšana, kas konkrētajā mirklī ir būtiska kādā no SP. Savukārt ārējā darbības laukā plānots veicināt LSA interešu pārstāvniecību Eiropas Studentu apvienībā (ESU) un citos starptautiskos studentu organizāciju pasākumos, kā arī strādāt ar Latvijas organizācijām, kas atbild par starptautisku procesu ieviešanu augstākajā izglītībā.

LSA viceprezidenta galvenais pienākums ir Latvijas studentu pārstāvniecība starptautiskā mērogā un augstākās izglītības starptautiskās dimensijas integrēšana ikdienas LSA valdes darbā, aktualizējot starptautiski apstiprināto vadlīniju un rekomendāciju ieviešanu Latvijā atbilstoši noteiktajām pozīcijām un ievērojot studējošo intereses, kā arī aizvietot prezidentu prombūtnes laikā.

Kopumā vēlēšanām tika pieteiktas trīs kandidatūras. Turpmāk akadēmiskā virziena vadītāja pienākumus LSA pildīs Arkādijs Zvaigzne (RSU), savukārt iekšējā virziena vadītāja būs Liene Ieva Kraupša (Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola – RISEBA). 19. martā Latvijas Studentu apvienības kongresā tika ievēlēta arī jauna LSA prezidente Maira Belova.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. aprīlis, 2016 plkst. 11:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi