RTU studenti aicina uz ekonomiskas braukšanas sacensībām «EkoOrientēšanās»

27. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) aicina ikvienu autobraucēju pārbaudīt iemaņas ekonomiskajā braukšanā, piedaloties Latvijas degvielas ekonomijas sacensībās «EkoOrientēšanās». Sacensību starts tiks dots sestdien, 30. maijā, plkst. 11 pie t/c «Spice», turpat paredzēts arī finišs.

Dalībniekiem būs jāmēro aizraujošs 300 km garš ceļš pa Ziemeļkurzemi. Maršrutā būs izvietoti 10 kontrolpunkti, kuros būs jāizpilda uzdevumi, lai saņemtu nākamās norādes. Sacensību dalībniekiem jāievēro precizitāte, meklējot kontrolpunktus, aprēķinot vidējo braukšanas ātrumuun laiku līdz sacensību laika kontroles punktiem, taču atšķirībā no citām sacensībām visas trases garumā būs jādomā arī par ekonomisku auto vadīšanas stilu.

Iepazīties ar pasākuma nolikumu, kā arī aizpildīt pieteikuma anketu var sacensību mājaslapā www.ekoorientesanas.lv.Dalības maksa (ziedojums biedrībai ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu «RTU Studentu parlaments») no komandas, piesakoties līdz 22. maijam, ir 40 EUR, no 23. līdz 29. maijam – 50 EUR. Sacensību dienā dalības maksa – 60 EUR. Dalībnieki sacensību laikā tiks nodrošināti ar Ziemeļkurzemes karti un citiem informatīvajiem materiāliem, kā arī sacensībās iztērēto degvielas daudzumu.

Atkarībā no auto degvielas tipa un pašmasas dalībnieki varēs startēt piecās sacensību klasēs: benzīna un dīzeļa dzinēja mašīnu klasē, kas savukārt iedalīta lielajā un mazajā masu kategorijā, kā arī hibrīdautomašīnu klasē. Pirmo reizi ikviens interesents bez maksas varēsstartēt arī sacensību papildu klasē – «Amserv mini ekorallijā», kas tiek īstenots sadarbībā ar autocentru «Amserv Motors». Šajā disciplīnā dalībniekiem būs iespēja 15 minūtēs izbraukt mini trasi ar kādu no «Toyota» hibrīdauto.

Visu klašu trīs ekonomiskākās komandas, kā arī ekonomiskākie «Amserv mini ekorallija» dalībnieki saņems vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem – t/c «Spice», SIA «Amserv Motors», SIA «Aerodium», SIA «ProTuning», SIA «Progym», SIA «Ozolkalns», SIA «Rolis», enerģijas dzēriena «Red Bull». Visiem dalībniekiem atbalstu sniegs SIA «Neste Latvija», biedrība «Remoss» un SIA «Karšu veikals Jāņa sēta». Pasākumu informatīvi atbalsta ziņu portāls Apollo.lv.

Ideja par šāda veida sacensībām radās 1989. gadā, kad RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF) mācībspēks Vitolds Šneps-Šnepe sadarbībā arautožurnālu «За Pулем» organizēja ekoralliju «Rīga – Maskava», kurā piedalījās 21 padomju ražojuma mašīna. No 2004. līdz 2009. gadam RTU TMF studentu pašpārvalde jeb mehi organizēja mazākus ekobraucienus pasākumā «Mehu kari». 2010. gadā mehi sadarbībā ar sporta un atpūtas apvienību «Magnēts» un Vitoldu Šnepu-Šnepi organizēja «EkoOrientēšanās» ralliju maršrutā Rīga – Saulkrasti – Rīga, kurā piedalījās jau 64 ekipāžas.

RTU Komunikācijas nodāļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. aprīlis, 2015 plkst. 13:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi