RTU studenti uzvar konkursā «Osta pilsētai»

8. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (RTU DITF) studentu komanda ar savu izstrādāto mobilo lietotni uzvarējusi Rīgas brīvostas pārvaldes rīkotajā zinātniskās pētniecības darbu konkursā «Osta pilsētai».

RTU DITF studenti Annija Strode (2. kurss) un Reinis Vesers (3. kurss) konkursa finālā nāca klajā ar priekšlikumiem informācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanā Rīgas brīvostā, tajā skaitā padziļināti attīstot ideju par loča kvīts automatizēšanu. Jaunieši konkursa žūrijai atklāja ne vien idejas teorētisko pusi, bet arī pašu izstrādāto elektroniskās loča kvīts prototipu. Tas izgatavots, lai pierādītu kā elektroniskās loču kvīts ieviešana var atvieglot un pilnveidot precizitāti loča ikdienas darbā.

Latvijas Jūras akadēmijas studentes Līga Buša un Ksenija Ligina ierindojās konkursa 2. vietā, prezentējot ideju par sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izbūves iespējām Rīgas brīvostā. Savukārt 3. vietu izcīnīja Rīgas Biznesa skolas studenti Kārlis Jonāss un Mārtiņš Šmits, kas Rīgas brīvostas konkurētspējas celšanai piedāvāja realizēt dalīšanās ekonomikas platformas izveidi ostas uzņēmumu savstarpējai, ciešākai sadarbībai.

Zinātniskās pētniecības darbu konkurss «Osta pilsētai» notika divās kārtās – pirmajā kārtā studenti iesniedza darbus par dažādām ar ostu saistītām tēmām, īpaši uzsverot, ka šogad Rīgas brīvostas pārvaldes konkursa virstēma saistīta ar ostas pienesumu Latvijas ekonomikai. Savukārt finālā risinājās komandu sacensība, labāko darbu autoriem klātienē prezentējot un aizstāvot savas idejas kompetentai žūrijai.

Konkursa «Osta pilsētai» mērķis ir veicināt Rīgas brīvostas pienesuma Latvijas ekonomikai apzināšanu, analīzi un nākotnes iespējas, iesaistot mērķtiecīgākos un spējīgākos Latvijas studentus. Jaunieši tika aicināti meklēt un rast jaunas, starpnozaru disciplīnās balstītas idejas ostas konkurētspējas palielināšanai. Šāda veida zinātniskās pētniecības darbu konkursu Rīgas brīvostas pārvalde organizēja jau devīto reizi.

Fotogalerija no konkursa fināla

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. aprīlis, 2016 plkst. 14:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi