RTU studentu komanda uzvar reģionālajās jauno inženieru sacensībās «EBEC Baltic»

17. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu komanda «Four of a K» – Kristens Raščevskis, Krists Venterzutis, Krists Pētersons un Klāvs Stiprais – uzvarējusi Eiropas jauno inženieru sacensību «EBEC» («European BEST Engineering Competition») reģionālajā kārtā Kauņā «EBEC Baltic». Komanda pārstāvēs Latviju un RTU sacensību finālā «EBEC Final», kas šā gada augustā norisināsies Belgradā, Serbijā, un vienkopus pulcēs 30 radošākās un inovatīvākās komandas no 25 Eiropas universitātēm.

Sacensību reģionālajā kārtā piedalījās astoņas komandas no Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas, startējot divās sacensību kategorijās – situāciju analīzē un konstruēšanā. «Four of a K» uzvaras laurus plūca situāciju analīzes kategorijā, piedāvājot veiksmīgākos risinājumus divām problēmsituācijām, kas bija saistītas ar ražošanas ķēdes optimizāciju un virtuālās realitātes popularizēšanu un pielietojumiem.

Konstruēšanas kategorijā RTU pārstāvēja  un godpilno otro vietu ieguva komanda «Labs jautājums» – Lauris Pumpurs, Mārtiņš Zeidaks, Māris Brakovskis un Vladislavs Saiko. Komandai bija dots uzdevums no biroja printera radīt ideju, ko pielietot «smart house» jeb gudrās mājas radīšanā. Komanda pārsteidza ar žāvēšanas iekārtu apaviem un pastkastīti, kas ar gaismas signālu paziņo, ka ir pienācis pasts. Pirmo vietu ieguva komanda no Lietuvas, kas izveidoja brokastu staciju, kas pēc modinatāja izslēgšanas automātiski uzsilda ūdeni kafijai un cep pankūkas.

RTU studentus sacensībās «EBEC Riga» atbalstīja sadarbības partneris uzņēmums «FIMA».

Sacensības «EBEC» tiek organizētas jau trīspadsmito  gadu. RTU jauno inženieru komandas labu sniegumu ir parādījušas jau iepriekšējos gados gan reģionālajās, gan fināla sacensībās. 2014. gadā RTU komanda «Mērcīte» – Jānis Melderis, Rihards Dziedātājs, Artūrs Bērziņš un Gunārs Zelčs – finālā triumfēja konstruēšanas kategorijā, savukārt 2015. gadā RTU komanda – Roberts Gotlaufs, Edgars Lielāmurs, Linards Jukmanis un Normunds Eliņš – ieguva otro labāko kopvērtējumu fināla situāciju analīzes kategorijā.  

Jauno inženieru sacensības organizē Eiropas tehnisko universitāšu studentu apvienība BEST (Board of European Students of Technology). Īstenojot un pilnveidojot savus projektus, tā rūpējas par topošo inženieru interešu izglītību un karjeras atbalstu. Vairāk informāciju par «BEST» un «EBEC» lasiet organizācijas mājaslapā www.best.eu.org.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. maijs, 2016 plkst. 16:11

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi