RTU studentu modes skatē «Ķīpsalas pavasaris 2014» dominē latviskie raksti

29. aprīlis, 2014
.
.
.

Noskaidrotas RTU topošo apģērba dizaineru studentu modes skates «Ķīpsalas pavasaris 2014» balvu ieguvējas, kuras žūrijas skatījumā šogad sevi parādīja visspožāk. Skate notika 28. aprīlī RTU Dizaina centrā Ķīpsalā un  kolekciju vienojošais temats bija veltīts Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam.

 Skatīt galeriju  

Kolekciju vadītāju – Skaidras Deksnes, Dainas Šķiņķes un Elīnas Rožkalnes – balvu ieguva 4. kursa studente Līva Sietiņa par vakarkleitu kolekciju «Austra», kas radīta, smeļoties iedvesmu senlatviešu dievību Saules, Māras un Laimas zīmēs. Bet studiju programmas «Materiālu tehnoloģijas un dizains» balvu ieguva Ieva Bratuškina par kolekciju «Rotaļas», kurā dominē latviskie raksti, kas veido dekoratīvu rotājumu. Izvēloties šīs balvas pretendentu, tika vērtēts, cik sekmīgi studente tikusi galā ar studiju programmas prasībāmun kā apgūto integrējusi kolekcijā.

Savukārt SIA «Solution»balvas piešķirtas Dzintrai Līdigai par kolekciju «Antracīts», kas tapusi, iedvesmu smeļoties no jaunbūvētās Gaismas pils. Kolekcijā dominēasimetriskas, askētiskas formas un vēsas, atturīgas krāsas. Otru balvu ieguva Dita Miska par kolekciju «Rīdzinieks», kas bija vienīgā vīriešiemdomātā kolekcija un veidota, vērojot rīdziniekus to ikdienas gaitās.
Augstukopvērtējumu guvušas arī Jekaterina Žiguļiča ar kolekciju «Salna pavasarī», Ieva Kočāne ar kolekciju «Saule un Mēness» un  Inna Ļekareviča ar kolekciju «1903».

«Dalība modes skatē topošajām modes dizainerēm sniedz lielu pieredzi. Viņas iemācās ne vien to, kā no idejas nonākt līdz pilnībā izstrādātai apģērbu kolekcijai, bet apgūst arī modes skates organizēšanai nepieciešamās iemaņas, sākot ar modeļu atlasi un beidzot ar piemērotu apavu, frizūras un grima izvēli. Tāpat šādas kolekcijas izveide bagātina viņu portfolio un paver iespējas tikt pamanītām industrijas pārstāvju acīs,» stāsta RTU Dizaina un materiālu tehnoloģiju katedras direktore profesore Silvija Kukle.

Kolekciju vispusīgu vērtējumu sniedza Valsts eksaminācijas komisija, kuru vada SIA «Solutions»valdes locekle Ginta Ozoliņa. Viņa pēc modes skates atzina: «Iepriecināja, ka kolekcijas bija ļoti dažādas. Ceru, ka nākamgad piedalīties modes skatē būs iedrošināti vēl vairāk trešā kursa studentu un kolekcijas būs vēl interesantākas.»

Kopumā «Ķīpsalas pavasarī 2014» tika prezentētas 23 RTU topošo apģērbu dizaineru kolekcijas. Tās izstrādājušas RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta profesionālo bakalaura studiju programmu «Materiālu tehnoloģija un dizains» un «Apģērbu un tekstila tehnoloģija» 3. un 4. kursa studentes, piedaloties mācībspēkiem un nozares profesionāļiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. aprīlis, 2014 plkst. 14:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi