RTU Studentu parlaments Rīgas pilsētvidē rīko elektromobiļu sacensības

19. aprīlis, 2016
.
.
.

Lai popularizētu elektroenerģijas izmantošanas iespējas ilgtspējīgas attīstības sekmēšanā, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) jau otro gadu rīko Elektromobiļu orientēšanās sacensības. Šogad sacensībās studenti aicinājuši piedalīties ne vien RTU, bet arī citu Rīgas iestāžu un uzņēmumu komandas. To galvenais uzdevums – patērējot mazāko iespējamo elektroenerģijas daudzumu, pēc iespējas īsākā laikā, izvēloties īsāko ceļu, veikt sacensību maršrutu.

Sacensību starts tiks dots trešdien, 20. aprīlī, plkst. 16 pie Ķīpsalas starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalas ielā 8. Gan RTU, gan  citi Latvijas uzņēmumi sacensībās piedalīsies ar «Volkswagen e-up!» elektromobiļiem. Sacensību dalībniekiem šogad tiks doti dažādi ar fotoorientēšanos saistīti uzdevumi un viņiem 2,5 stundu laikā būs jānokļūst 31 Rīgā izvietotā kontrolpunktā, kur viņiem būs gan jānofotogrāfējas, gan paralēli jāveic dažādi ar zaļo domāšanu saistīti uzdevumi. Noskaidrojot uzvarētājus, vērā tiks ņemta komandas prasme orientēties  Rīgā, sacensību maršrutā patērētais laiks un elektroenerģijas daudzumus, veiktais kilometru skaits, kā arī kontrolpunktos uzrādītie rezultāti.

RTU «Volkswagen e-up!» elektromobiļus iegādājās 2014. gada nogalē, izjūtot atbildību par apkārtējās vides kvalitāti, jo elektromobiļi ir urbānai videi domāti auto, kas darbojoties nepiesārņo gaisu ar kaitīgajiem izmešiem. Ikdienā elektromobiļus izmanto visas deviņas RTU fakultātes, RTU Studentu parlaments un administrācijas struktūrvienības. Pie RTU fakultātēm un administratīvās ēkas ir uzstādīti elektromobiļu uzlādes punkti.

Apliecinot universitātes pūles energoefektivitātes, ilgtspējības un vides aizsardzības nodrošināšanā, RTU 2015. gadā ieguvusi arī 170. vietu Pasaules augstskolu zaļās politikas un ilgtspējības reitingā «Green Metric». Reitingā augstākās izglītības iestādes no visas pasaules sarindotas pēc to apņemšanās mazināt kaitīgo ietekmi uz vidi un risināt ilgtspējības problēmas. Izvērtējot RTU, augstu novērtēta arī videi draudzīga transporta – elektromobiļu – izmantošana. RTU ir vienīgā Latvijas augstskola, kas novērtēta tik augstu.

Sīkāka informācija par sacensību norisi un laika plānu pieejama sacensību nolikumā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. aprīlis, 2016 plkst. 15:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi