RTU studentu teātris «Spēle» aicina uz 15. jubilejas vakaru

26. novembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu teātris «Spēle» piektdien, 27. novembrī, plkst. 19 aicina teātra draugus un interesentus uz 15. jubilejas vakaru «… Kad mums vēl nebij sešpadsmit». Kopā ar «Spēli» savu 70. jubileju atzīmēs arī teātra ilggadējais režisors un mākslinieciskais vadītājs Romans Grabovskis. Ieeja – bez maksas.

«Spēle» skatītājus iepriecinās ar šā gada Studentu dzejas dienās pirmo reizi publikai demonstrēto interpretāciju par Ērika Ādamsona dzeju «Dziesma par gadu simteņiem». R. Grabovskis teātra iestudējumu raksturo šādiem vārdiem: «Pārdomas, pieskāriens, rezignācija par pasaules savādajām aprisēm, neparedzamo, neizdibināmo gadsimtu maiņu, kuras liek aizdomāties par katra vietu  šodienas esībā. Rakstītais pagājušā gadsimta sākumā aktuāls šodienas kontekstā. Diemžēl ar skumju piesitienu, ar brīdinājumu mums visiem.»

Tā kā «Spēle» savā ikdienā ne tikai  iestudē lugas, bet apgūst arī improvizācijas mākslu, teātris klātesošajiem demonstrēs arī improvizāciju frīstailu. Noslēgumā «Spēle» skatītājiem rādīs dramaturga Hermaņa Paukša lugu «Piektais bauslis», jo tieši šim dramaturgam «Spēles» attīstībā ir īpaša loma. Izrādes režisore – ilggadējā teātra aktrise un topošā režisore Sanita Toča. «Spēli» sveikt būs ieradušies arī teātra draugi – RTU studentu teātris «Kamertonis», Latvijas Universitātes Studentu teātris, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu teātris, kuri demonstrēs savu interpretāciju par tematu «Izbaudi spēles garšu».

RTU studentu teātris «Spēle» dibināts 2000. gadā. Sākotnēji to vadīja Liepājas teātra kursa topošais režisors Mārtiņš Eihe, tad režisore un aktrise Indra Burkovska, tomēr aktīvāka kolektīva darbība sākās 2002. gadā, kad par «Spēles» režisoru un māksliniecisko vadītāju kļuva tā pašreizējais režisors R. Grabovskis. Ik gadu teātris mērojas spēkiem ar citiem studentu un jauniešu teātriem RTU organizētajās Latvijas Studentu teātra dienās, kā arī piedalās citos teātra festivālos.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. novembris, 2015 plkst. 14:52

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi