RTU svarbumbu celšanas komanda triumfē Latvijas XXVI Universiādē

22. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) svarbumbu cēlāji uzvarējuši Latvijas XXVI Universiādē svarbumbu celšanā klasiskās divcīņas disciplīnā, gan komandu kopvērtējumā pārspējot piecas citas Latvijas augstskolas, gan arī uzrādot augstus individuālos rezultātus.

Sestdien, 19. martā, RTU sporta bāzē Skolas ielā 11 notikušajā Universiādes posmā svarbumbu celšanā lieliski startēja jaunie RTU izlases sportisti, kuri īsā laikā spēja sasniegt augstus rezultātus. Par sacensību čempionu kļuva Mihails Patreniņš, Mārtiņš Mihaeljans ieguva sudraba medaļu, bet par bronzas medaļniekiem kļuva Vladislavs Savickis, Dmitrijs Sisojevs un Lauris Ziemelis.

Arī jau pieredzējušie RTU svaru bumbu cēlāji sacensībās izcīnīja vairākas godalgas – zelta medaļas ieguva Artūrs Aleksandravičs, Roberts Koops, Rinalds Puriņš, Raitis Gideks un Ingus Leja. Sudrabu savā svara kategorijā ieguva Igors Trofimovs un Elvijs Koniševs, bet bronzu – Haralds Puriņš.

Par 2015. gada Latvijas čempionu un pagājušā gada Latvijas kausa ieguvēju – RTU Sporta kluba komandas – regulāro panākumu atslēgu uzskatāms komandas treneris sporta katedras docents Alberts Bagojans, kuram nule kā gūtā uzvara Latvijas augstskolu sacensībās ir jau 50. gadu pēc kārtas. Tajā skaitā ir arī A. Bagojana panākumi  svarcelšanā, sākot no 1966. gada, strādājot Rīgas Politehniskajā institūtā. Trenera A. Bagojana darbs ar komandu sekmējis arī sportistu individuālos sasniegumus – 2016. gada sākumā RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes 5. kursa students I. Leja un RTU absolvents Arnis Hansons izpildīja Latvijas sporta meistara kvalifikācijas normas, saņemot sporta meistaru titulus.

RTU svarbumbu celšanas komandas un izlases sportistu individuālie sasniegumi ir tie, kas apliecina trenera nozīmīgo lomu studentu treniņu procesā un sagatavošanā sacensībām.

Latvijas XXVI Universiādē svarbumbu celšanā piedalījās 33 studenti no sešām Latvijas augstskolām: RTU, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (sacensību kopvērtējuma 2. vietas ieguvēji), Latvijas Lauksaimniecības universitātes (sacensību kopvērtējuma 3. vietas ieguvēji), Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Ventspils Augstskolas un Baltijas Starptautiskās akadēmijas. Sacensības organizēja Latvijas Augstskolu sporta savienība sadarbībā ar RTU un biedrību «Latvijas Svarbumbu celšanas asociācija».

Fotogrāfijas no Latvijas XXVI Universiādes svarbumbu celšanā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. marts, 2016 plkst. 11:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi