RTU TDA «Vektors» repetitore Sandra Purmale koncertā «Jumalo» svin savu 50. jubileju

7. maijs, 2014
.
.
.

Godinot deju skolotāju, horeogrāfi, Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansambļa (RTU TDA)  «Vektors» repetitori Sandru Purmali 50 gadu jubilejā, pirmdien, 12. maijā, plkst. 19 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks  koncerts «Jumalo».

Koncertā, pulcējot trīs paaudžu dejotājus, piedalīsies RTU TDA «Vektors» jauniešu un vidējās paaudzes kolektīvi, kā arī mākslinieciskās jaunrades centra «Praktiskās estētikas skola» bērnu deju kolektīvs «Sienāzīši». Koncertu vadīs dejas pedagoģe Santa Laurinoviča, kas ir arī koncerta režisore.

«Koncerts ir pateicība maniem dejas pedagogiem par ieguldīto darbu manā skološanā, tādēļ tajā būs skatāms gan viņu, gan manas horeogrāfijas, ko dažādos dzīves posmos esmu apguvusi pati un vēlāk iemācījusi arī saviem audzēkņiem. Par koncerta vadmotīvu izvēlēta mana labākā iestudētā deja «Jumalo», apliecinot  manas daiļrades augstāko sasniegumu,» saka Sandra Purmale.

Kolektīvu izpildījumā būs skatāmas horeogrāfes Sandras Purmales un viņas deju pedagogu – Zinaīdas Zeltmates, Ulda Žagatas, Tamāras Ēķes, Ulda Šteina, Vladimira Ponomarjova un Ritas Spalvas, kā arī horeogrāfu Agra Daņiļeviča, Gregorija Henkoka, Viļa Ozola, Alfrēda Rūjas, Harija Sūnas un Ilutas Mistres dejas.

Sandra Purmale 45 gadus veltījusi latviešu tautas dejas mākslai. Izglītošanās dejas jomā iesākta TDA «Dzintariņš». 13 gadus bijusi profesionāla baleta māksliniece Latvijas Filharmonijas Valsts deju ansamblī «Daile». 20 dzīves gadi saistīti ar TDA «Vektoru» – četrus gadus bijusi tā dalībniece, 16 – repetitore. Jau trīs gadus viņa ir arī arī kolektīva «Sienāzīši» mākslinieciskā vadītāja.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. maijs, 2014 plkst. 11:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi