RTU un citu augstskolu studentu ideja uzvar sacensībās «Tieto 24»

4. marts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Banku Augstskolas studentu komanda «Apelsīni» uzvarējusi sacensībās «Tieto 24», piedāvājot ieceri par sociālā tīkla servisa aplikāciju «GriinDrop.lv». Aplikācija paredzēta, lai mudinātu cilvēkus taupīt dabas resursus un rūpēties par apkārtējo vidi.

Labākās idejas izstrādātāji iespējamai savas ieceres attīstīšanai balvā ieguva 700 EUR, otrās vietas ieguvēji – 300 EUR, savukārt trešās – 150 EUR.

Uzvarētāju ideja paredz, ka ar aplikācijas palīdzību tās lietotāji varētu sekot līdzi, cik atbildīgi viņi izmanto elektroenerģiju, kā iesaistās atkritumu šķirošanā, cik videi draudzīgi ir viņu pārvietošanās ieradumi, kā arī pārbaudīt lietotā uztura veselīgumu. Aplikācijas izmantotājiem arī būtu iespēja dalīties ar saviem panākumiem «zaļā» dzīvesveida sekmēšanā un, izmantojot sociālos tīklus, salīdzināt savus rezultātus ar draugiem, radiem un paziņām.

Otro vietu sacensībās ieguva RTU, Rīgas Biznesa skolas un Rīgas Ekonomikas augstskolas komandas «Desperate Indigos» iecere, kas ārpus sociālajiem tīkliem risina kvalitatīvas un operatīvas informācijas pieejamību par galvaspilsētā notiekošajiem pasākumiem un sadzīves problēmām, kā arī vieno un saliedē rīdziniekus.

Ideju sacensību «Tieto 24» komandu uzdevums bija identificēt sociālās problēmas Latvijā un piedāvāt tām risinājumu. Studenti no dažādām Latvijas augstākās izglītības iestādēm pievērsās dažādu problēmu risināšanai, piemēram, jauniešu bezdarba mazināšanai, ārstu pieejamības palielināšanai, pensionāru un cilvēku ar īpašām vajadzībām dzīves uzlabošanai, vides aizsardzībai un brīvprātīgā darba popularizēšanai.

Ideju sacensības «Tieto 24» notika no 21. līdz 22. februārim. Tās organizēja informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Tieto Latvia» sadarbībā ar RTU, LU un Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteri. Sacensību laikā tika atklāta starptautisko inovāciju platforma «Demola Latvia», kuras mērķis ir veicināt jaunu un inovatīvu produktu un pakalpojumu rašanos, sadarbojoties augstskolu studentiem ar nozaru uzņēmumiem.

Ideju konkursa «Tieto 24» fotogalerija.

tieto_24_kopbilde.jpg

 tieto_24_uzvaretaji.jpg

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. marts, 2014 plkst. 16:49

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi