RTU, vēstnieki un ārzemju studenti atzīmēs sasniegto augstākās izglītības eksportā

6. marts, 2014
.
.
.

Atzīmējot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) sasniegto  augstākās izglītības eksportā – šobrīd RTU studē 875 ārzemju studenti no 45 valstīm – notiks plašajām starptautiskajām iespējām studiju jomā veltīts pasākums, kurā ārzemju studenti tiksies ar ārvalstu vēstniekiem Latvijā, universitātes vadību un mācībspēkiem.

«RTUfunkcijas ir saistītas ne tikai ar augstāko tehnisko izglītību un zinātnisko darbību, bet arī аr inovācijām un citiem pakalpojumiem, kas mūs padara par mūsdienīgu, ārvalstu studentiem interesantu universitāti.Eksportējot augstāko izglītību, ievērojami iegūst Latvijas tautsaimniecība, tiek stiprinātas starpvalstu attiecības, kā arī notiek dažādu kultūru saskarsme,» skaidro RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Tikšanās notiks trešdien, 12. martā, plkst. 16 RTU Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Pasākumu atklās RTU rektors akadēmiķis L. Ribickis,uzrunas teiks arī citas universitātes amatpersonas, kā arī Vācijas vēstniece Andrea Viktorīna un Indijas vēstniece Banašri Bose Harisone. Pasākums notiks angļu valodā.  

Pasākumā atskatīsies gan uz universitātes 151 gadu ilgo vēsturi un tās slavenākajiem vēstnešiem – studentiem un mācībspēkiem, kas nesuši Latvijas, Rīgas un RTU vārdu pasaulē, gan mūsdienu studentu zinātniskajiem sasniegumiem dažādos kontinentos. Tāpat būs iespēja uzzināt arī par pašreizējām studiju iespējām universitātē un tās nākotnes perspektīvām – iekļaušanos globālajos zinātnes projektos un modernajās studentu apmaiņas programmās.

Par saviesīgu atmosfēru parūpēsies starptautisku atzinību guvušie RTU tautas mākslas kolektīvi – vīru koris «Gaudeamus»,tautas deju ansamblis «Vektors» un studentu pūtēju orķestris «SPO». Savukārt kā viesmākslinieki pasākumā piedalīsies Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 vēstneši – vokālā grupa «Framest», grupa «PeR», kā arī RTU un tās priekšgājēju (Rīgas Politehniskās augstskolas un Rīgas Politehniskā institūta) dibināšanas gadu muzikālo liecību pārzinātāji – kapela «Hāgenskalna muzikanti».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

6. marts, 2014 plkst. 14:59

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi