Vēlies atklāt sabiedrībai savu pētījumu? Tev pienācis pasts!

28. februāris, 2014
.
.
.

Turpinās pieteikšanās Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) izsludinātajā konkursā «ResearchSlam», kurā aicina piedalīties Latvijas augstskolu maģistrantus un doktorantus, atklājot sabiedrībai viņu pētījumus un parādot zinātnisko darbu interesantā un aizraujošā veidā.  

Svarīgākais, kas ir jāzina par «ResearchSlam»:

1. Konkurss tiek organizēts trīs kategorijās.

I kategorija ar atlases kārtu 29. martā – sociālo, humanitāro un IT zinātņu nozares;

II kategorija ar atlases kārtu 5. aprīlī – radošo zinātņu nozares;

III kategorija ar atlases kārtu 12. aprīlī - tehnisko, dabas un dzīvības zinātņu nozares.

2. Atlases kārtās maģistranti un doktoranti tiek vērtēti atsevišķi.

3. Dalībnieku uzdevums ir pavisam vienkāršs! 10 minūšu laikā jāiegūst skatītāju simpātija, jāatklāj zinātnes nozare, virziens vai tematika, kurā tiek veikt pētījumi, kā arī jāiepazīstina ar sasniegtajiem rezultātiem un interesantākajām nozares šķautnēm.

4. Pieteikšanās termiņš pagarināts no 5. līdz 9. marta plkst. 23.59! Nosacījumi vēl arvien tie paši: konkursa mājaslapā Tev jāizpilda pieteikuma veidlapa. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs žūrija. Uz pirmajām atlases kārtām tiks aicināti 10 maģistranti un 10 doktoranti, kuri būs saņēmuši augstāko žūrijas vērtējumu katrā kategorijā.

5. Fināls notiks 16. maijā, kad sacentīsies trīs maģistranti un trīs doktoranti – katras atlases kārtas laureāti. Konkursa finālā katram dalībniekam tiks dotas 15 minūtes, lai prezentētu savu darbu un atbildētu uz žūrijas jautājumiem.

6. Balvu fonds ir 4500 EUR. Galvenā balva: portatīvais dators «MacBook Air».

«Demonstrējot zinātniskos sasniegumus atraktīvā un saistošā veidā, vēlamies rosināt interesi par pētniecību plašākā, ar universitāti arī tieši nesaistītā cilvēku lokā. Organizējot konkursu Latvijas līmenī, tiek dota iespēja iepazīties ar pētījumu daudzveidību, kā arī rosināt augstskolu sadarbību kopīgu pētījumu un projektu veikšanai,» konkursa ideju skaidro RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Vairāk informācijas par pieteikšanos un nolikumu konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv un video aicinājumā.

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola, un šogad tas notiks jau trešo reizi.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. februāris, 2014 plkst. 15:17

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi