RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Lielajā ģildē izskanējis RTU studentu pūtēju orķestra «SPO» Dubultjubilejas koncerts

20. maijs
.
.
.
Foto: Oskars Kupics

Savu 55. jubileju ar «Dubultjubilejas koncertu» svinēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pūtēju orķestris «SPO», bet 60. dzimšanas dienu atzīmēja orķestra mākslinieciskais vadītājs Māris Martinsons. 

Koncertā piedalījās arī Pāvula Jurjāna mūzikas skolas orķestris, ko vada Māris Martinsons. Jubilārus sveica RTU rektors Tālis Juhna, novēlot kolektīvam un tā mākslinieciskajam vadītājam arī turpmāk daudzus spilgtus koncertus gan Latvijā, gan citviet pasaulē.

«SPO» ir piedalījies starptautiskos pūtēju orķestru konkursos, tādās valstīs kā Šveice, Luksemburga, Francija, Vācija, Grieķija, iegūstot godalgotas vietas. Nesen kolektīvs atgriezās no mūzikas lielvalsts – Itālijas, kur smēlās jaunu pieredzi un strādāja pie turpmāku sadarbības projektu izveides kopā ar citu valstu orķestriem. Izpildot Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku repertuāra skaņdarbus, «SPO» allaž apliecina vitalitāti un radošu enerģiju. 

«SPO» 1969. gada 5. martā dibinājis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas pasniedzējs, Latvijas pūtēju orķestru virsdiriģents Hermanis Eglītis, kurš to vadīja līdz 1990. gadam. Orķestrī muzicējuši un par nākamajiem galvenajiem diriģentiem un virsdiriģentiem kļuvuši Jānis Puriņš (no 1989. līdz 1992. gadam) un Māris Martinsons (no 1992. gada). 

«SPO» koncertdarbībai un sadzīvei raksturīgs dzīvesprieks un entuziasms. «SPO» dalībnieki ir RTU un citu augstskolu studenti, kā arī dažādu mūzikas skolu audzēkņi un absolventi.

 

Foto galerija:

RTU studentu pūtēju orķestra "SPO" Dubultjubilejas koncerts

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. maijs plkst. 15:28

Līdzīgi raksti

Jaunumi