RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

«RTU Liepāja» sieviešu kora «Atbalss» mākslinieciskā vadītāja un diriģente Ilze Valce pošas uz XVI Dziesmu un deju svētkiem Kanādā

22. jūnijs
.
.
.

«RTU Liepāja» sieviešu kora «Atbalss» mākslinieciskā vadītāja un diriģente Ilze Valce būs un viena no virsdiriģentēm XVI Dziesmu un deju svētkos Kanādā.

Latviešu dziesmu un deju svētki tiek organizēti visā pasaulē. Dziesmu svētki Kanadā (un kopš 2019.g. Dziesmu un deju svētki) tiek rīkoti kopš 1953. gada. Šogad no 4. līdz 7. jūlijam par XVI Latviešu dziesmu un deju svētku norises vietu izraudzīta Toronto, Ontario provincē.

Šie būs īpaši svētki, jo tajos svinēs Dziesmu svētku kustības Latvijā 150gadi. Svētku programmā iekļauti vairāk nekā 25 dažādi pasākumi: koncerti un izrādes, izstādes un izbraukumi, teātra izrādes, filmas, tirdziņš u.c.. Uz svētkiem pošas ne tikai pasaulē dzīvojošie latvieši, bet kolektīvi un mākslinieki no Latvijas – mūsdienu tautas mūzikas apvienība «Raxtu Raxti», Latvijas Universitātes koris «Aura», tautas deju ansamblis «Teiksma», Metropolitēna operas zvaigzne Maija Kovaļevska, komponists Raimonds Tiguls, Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte Arta Jēkabsone un daudzi citi. Svētku nosaukumā iekļauta vārdu spēle – «Let’s, lec, Letts!». Visi vārdi der labi kopā gan latviski, gan angliski un franciski.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. jūnijs plkst. 10:05

Līdzīgi raksti

Jaunumi