RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU studentu teātris «Spēle» aicina skatīties izrādi «Atbildes mākonī»

23. janvāris, 2023
.
.
.

RTU studentu teātris «Spēle» un režisore Raimonda Vazdika gatavojas Latvijas amatierteātru iestudējumu skates «Gada izrāde 2022»  reģiona atlasei, kas plānota no 14. janvāra līdz 12. februārim, un aicina 8. februārī plkst. 19.30 RTU Kultūras centra zālē «Mežs» skatīties izrādi «Atbildes mākonī».

Aizvadītā gada septembrī Amatierteātru izrāžu parādē «Rīga spēlē teātrī 2022» RTU teātra veidotā izrāde - nopietnā komēdija «Atbildes mākonī» tika izvirzīta dalībai šajā pasākumā. Skati un atlasi organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs ar mērķi noteikt «Gada izrāde 2022» uzvarētājus vairākās nominācijās. Izrādes – finālistes piedalīsies XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju  svētku amatierteātru programmā.

Par izrādes «Atbildes mākonī»  iedvesmas avotu uzskatāmi Pētera Bankovska stāsti no krājuma «Trakie veči», Alberta Bela romāns «Būris», Noras Ikstenas un citu rakstnieku darbi. Interesanti tipāži, neprātīgas idejas, iekšējā nebrīvība un spēja sadzīvot ar citiem cilvēkiem – tas ir pamats scenārijam par dzīvi mūsu kopīgajā pasaules telpā. Vai atbildes uz lielajiem dzīves jautājumiem atrodamas interneta datu mākonī vai arī meditējot uz mākoņu aitiņām debesīs, mēs nezinām. Mēs meklējam un ļaujamies improvizācijai. Un bez smaida te neiztikt...

Studentu teātra «Spēle» veidoto izrādi skatītāji un Latvijas Nacionālā kultūras centra apstiprinātā žūrija trīs teātra mākslas ekspertu sastāvā varēs noskatīties 8. februārī plkst. 19.30 RTU Kultūras centra zālē «Mežs», Meža ielā 1k1-300,.

Turēsim īkšķus, lai «Spēle» iekļūtu Latvijas amatierteātru iestudējumu skates «Gada izrāde 2022» finālā, kas notiks 11. un 12. martā!

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. janvāris, 2023 plkst. 15:39

Līdzīgi raksti

Jaunumi