Apbalvoti Vernera fon Sīmensa Izcilības konkursa uzvarētāji

6. marts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Universitātes (LU) maģistri un doktori otrdien, 4. martā, saņēmuši Vernera fon Sīmensa Izcilības balvas. Šogad pasniegta arī speciālbalva par īpašiem nopelniem transporta infrastruktūras attīstīšanā.

Vernera fon Sīmensa Izcilības balvu maģistra darbu kategorijā saņēma Janīna Doviborova (RTU), Jānis Vinklers (RTU), Jurijs Nikolajevs (RTU). Promocijas darbu kategorijā apbalvojumu ieguva Oskars Ozoliņš (RTU), Elīna Pajuste (LU), Uldis Doniņš (RTU), Antons Mislēvičs (RTU), Oļegs Borščevskis (RTU), Sergejs Kozlovičs (LU), Olga Bogdanova (RTU). Speciālbalva par promocijas darbu «Dzelzceļa pieostas stacijas un ostas mijiedarbības vadīšana, pamatojoties uz imitācijas modelēšanu» un ieguldījumu Latvijas Republikas dzelzceļa transporta attīstībā tika pasniegta Fjodoram Mihailovam.

lauretu_balvas2.jpgFjodors Mihailovs Vernera fon Sīmensa balvu saņēma jau otro reizi, jo gan maģistra, gan promocijas darbs atradis reālu pielietojumu. «Siemens Izcilībasbalva ir unikāls pasākums, kurā tiek vērtēti vislabākie zinātniskie darbi. Trīskārtējā atlase nozīmē ļoti rūpīgu pretendentu konkurenci, pilnībā izslēdzot nejaušību,» uzsver F. Mihailovs, aicinot citus studentus veikt pētījumus ar pievienoto vērtību, kurus var izmantot praksē.

fjodors_mihailovs_kestuti_ciplys.jpg«Šodien ir tik daudz ceļu, kā iegūt informāciju, apspriest savas idejas ar nozarē atzītiem speciālistiem, sameklēt domubiedrus un kopīgi radīt cilvēcei nozīmīgus atklājumus. Mēs varam nodarboties ar zinātni gan teorētiskā, gan praktiskā līmenī, taču abos gadījumos ir svarīgi neaizmirst par sabiedrības vajadzībām,» «Siemens Osakeyhtio» Latvijas filiāles vadītāja Maija Baumane atgādināja, ka viens no galvenajiem kritērijiem pretendentu darbu vērtēšanā ir to praktiskais pielietojums.

janna_doviborova.jpg«Liels prieks, ka Vernera fon Sīmensa Izcilības balvas konkursā Rīgas Tehniskās universitātes jaunie zinātnieki ar teicamiem panākumiem piedalās jau 14 gadus. Šī balva mūsu jaunajiem tehnisko nozaru speciālistiem sniedz ekskluzīvu iespēju saņemt industrijas novērtējumu saviem pētījumiem, kā arī stimulē akadēmiskās karjeras turpināšanu. Paldies «Siemens» par ilggadēji pausto atbalstu jaunajiem, talantīgajiem inženieriem,» uzsvēra RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

jurijs_nikolajevs.jpgVernera fon Sīmensa Izcilības konkursa mērķis ir atbalstīt RTU un LU studentu un jauno zinātnieku radošumu un veicināt to produktīvu izmantošanu valsts ekonomikai nozīmīgās jomās, kas saistītas ar uzņēmuma«Siemens» darbības nozarēm, vīziju, principiem un vērtībām.

Izvērtējot 29 iesniegtos darbus – septiņus maģistra un 22 promocijas – žūrija īpašu uzmanību pievērsa idejas novatorismam, risinājuma zinātniskajam līmenim un praktiskajam pielietojumam.

ojrs_judrups_maija_baumane.jpgVernera fon Sīmensa Izcilības balvas pasniegšana pirmo reizi notika Vācijā 1997. gadā par godu «Siemens» 150 gadu jubilejai, bet jau 2000. gadā pirmais konkurss norisinājās arī Latvijā. Šogad tā balvu fonds bija 5000 eiro.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

6. marts, 2014 plkst. 12:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi