Ārvalstu studenti RTU iepazīstas ar augsto tehnoloģiju integrēšanu apģērbu projektēšanā

27. augusts, 2014
.
.
.

Atklājot, kā augstās tehnoloģijas integrēt modes mākslā, noslēgsies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) starptautiskā vasaras universitāte «Clothing Design and High Tech», kuras izskaņā 24 Latvijas un ārvalstu studenti plašākai publikai prezentēs divās nedēļās tapušos darbus.

Noslēguma prezentācija notiks piektdien, 29. augustā, plkst. 14 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Darba valoda – angļu.

No18. līdz 30. augustam 24 bakalaura un maģistra līmeņa studenti no 13 valstīm paralēli lekcijām, diskusijām un ekskursijām nozares uzņēmumos apguva tradicionālās zīda apgleznošanas un batikošanas tehnikas, veidojaskices apģērbu kolekcijām, veica eksperimentus ar elektronisko elementuintegrēšanu tekstīlijās un apguva pamatprasmes darbā ar 3D antropometrisko skeneri, specializētajām datorprogrammām un viedajiem materiāliem.

«Latvija var lepoties ar saviem sasniegumiem tekstilrūpniecībā. Savu artavu tur sniedz arī RTU, jo tieši mēs izglītojam topošos apģērbu ražošanas inženierus un dizainerus, iemācot viņiem ikdienas darbā izmantot augstās tehnoloģijas, piemēram, 3D skenēšanu un datorprojektēšanu. Mūsu studenti un pētnieki rada viedapģērbus ar integrētām elektroniskām sistēmām. Šogad nolēmām ar savām zināšanām un pieredzi iepazīstināt arī ārvalstu studentus,» saka RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģijuinstitūta (MLĶF DTI) direktore Ausma Viļumsone.

Starptautiskā vasaras universitāte apģērbu ražošanas un apģērbu dizaina studentiem RTUtiek organizēta pirmo reizi. RTU MLĶF DTI ir viena no retajām augstākāsizglītības iestādēm, kur topošajiem modes dizaineriem un apģērbu projektētājiem ir iespēja strādāt ar mūsdienīgām iekārtām, ko izmanto šūto tekstilizstrādājumu tapšanas procesā. RTU MLĶF DTI darbojas Apģērbuun tekstila tehnoloģiju katedra un Materiālu tehnoloģiju un dizaina katedra ar dažādu specializāciju dizaina studiju programmām.

Vasarasuniversitāti organizē RTU Starptautisko attiecību departaments, MLĶF DTI ar Valsts Izglītības attīstības aģentūras, Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienesta, Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas, SIA «Mežroze», SIA «Solutions», AS «Valmieras Stikla šķiedra» un «PETBaltija» atbalstu, piesaistot pieredzējušus pašmāju un ārvalstu vieslektorus un nozares ekspertus gan no akadēmiskās, gan uzņēmēju vides.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. augusts, 2014 plkst. 11:52

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi