Astoņiem RTU studentiem piešķirta stipendija «Topošais profesionālis»

25. septembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) astoņi pirmā kursa studenti saņēmuši stipendijas «Topošais profesionālis», kas domātas studentiem, kuri uzrādījuši izcilas sekmes mācībās, bet kuriem pietrūkst materiālā nodrošinājuma studijām. Ikmēneša stipendijas 145 EUR vērtībā tiks maksātas pirmajā studiju gadā, tā veicinot izglītības pieejamību un inženierzinātņu kvalitāti Latvijā.

«Es ilgu laiku nezināju unprātoju, vai spēšu turpināt mācības un studēt augstskolā. Tas bija zem milzīgas jautājuma zīmes. Pateicoties šai stipendijai, es būšu spējīgs apmaksāt visus rēķinus un doties pretī saviem nākotnes mērķiem,» saka RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes 1. kursa students Arnis Kalniņš.

Stipendijas tiek piešķirtas ar AS «Olainfarm» un AS «RBSSKALS» finansiālu atbalstu, un stipendiāti ir izraudzīti konkursā, ko organizēja RTU Attīstības fonds. Kopumā konkursam bija pieteikušies 33 jaunieši.

«Esam priecīgi, ka kopā ar mecenātiem spējam atbalstīt izcilus jauniešus, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar inženierzinātnēm, bet kuriem ceļš līdz sasniedzamajiem mērķiem ir sarežģītāks nekā citiem. Stipendijas ir tālredzīgs ieguldījums inženierzinātņu attīstībā, jo RTU ir svarīgi, lai studenti ikdienā varētu pēc iespējas vairāk laika veltīt studijām, neraizējoties par materiālas dabas jautājumiem,» saka RTU Attīstības fonda izpilddirektorsArtūrs Zeps.  

Stipendiju konkursa pirmā kārta sākās jau pavasarī, kad Latvijas vidējās izglītības iestāžu 12. klases skolēni, kuri par savu nākamo augstskolu bija izraudzījušies RTU, bet kuriem trūka līdzekļu studijām, tika aicināti iesniegt konkursa pieteikuma anketu, CV, informāciju par ģimenes materiālo stāvokli, sekmes apliecinošu dokumentu un motivācijas vēstuli. Savukārt septembrī konkursa otrajā kārtā uz klātienes intervijām tika aicināti konkursa finālisti, kas jau bija kļuvuši par RTU 1. kursa studentiem.

RTU Attīstības fonds, veicinot izglītības kvalitāti Latvijā, regulāri piedāvā iespēju pieteikties dažādām stipendijām. Sīkāka informācija par stipendiju konkursiem atrodama RTU Attīstības fonda mājas lapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. septembris, 2014 plkst. 16:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi