Atklās Cēsu Studentu biznesa inkubatoru un paziņos tajā iekļautās biznesa idejas

23. marts, 2015
.
.
.

Prezentējot Latvijas augstskolu studentu un Cēsu novada iedzīvotāju biznesa idejas, kas 2015. gadā saņems atbalstu, tika atklāts Cēsu Studentu biznesa inkubators. Tas ļaus izmantot Cēsu novada pašvaldības un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāles infrastruktūru un saņemt pakalpojumus idejas attīstīšanai.

Cēsu Studentu biznesa inkubators durvis vēra ceturtdien, 26. martā Cēsīs, Raunas ielā 4, 307. kabinetā. To atklāja RTU rektora vietnieks attīstības jautājumos Artūrs Zeps un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

«Esam gandarīti, ka sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību esam izveidojuši pirmo reģionālo Studentu biznesa inkubatoru Latvijā. Ticu, ka tas ir nozīmīgs notikums ne tikai universitātei un pašvaldībai, bet arī konkursa dalībniekiem, kuriem tagad būs iespējas saņemt Studentu biznesa inkubatora sniegtos pakalpojumus savā reģionā. Inovāciju radīšana un biznesa attīstība ir viens no RTU stratēģiskajiem mērķiem, tāpēc esam gatavi atbalstīt jaunos uzņēmējus, lai viņi nākotnē pierādītu, ka Latvijā iespējams īstenot idejas, kas mainīs pasauli,» stāsta RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Biznesa ideju atlasei noritot vairākās kārtās, tika izvēlētas labākās, konkurētspējīgākās idejas, kas 2015. gadā varēs saņemt inkubatora atbalstu, piemēram, aprīkotas telpas, grāmatvedības un juridiskās konsultācijas, mentoru pakalpojumus.

RTU Cēsu filiāles mērķis ir atbalstīt studentu un citu pilsētas iedzīvotāju, inovatīvu un konkurētspējīgu tehniskās nozares biznesa ideju īstenošanu, kā arī motivēt jauniešus patstāvīgai uzņēmējdarbības sākšanai.

Pretendēt uz inkubatora pakalpojumu saņemšanu varēja studenti, kuriem nav akadēmisko parādu un kuri neatrodas akadēmiskajā atvaļinājumā, kā arī skolēni un citi interesenti, veidojot komandas, kuru sastāvā ir ne vairāk kā trīs cilvēki. Nosacījums – komandā vismaz vienam jābūt studējošajam.

RTU Studentu biznesa inkubatora projektu īsteno RTU Karjeras centrs sadarbībā ar RTU Cēsu filiāli un Cēsu novada pašvaldību. Mentori ir Cēsu Rotari kluba biedri.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. marts, 2015 plkst. 10:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi