BIF atver grāmatu «Būvniecības fakultāte 150»

22. septembris, 2014
.
.
.

Piektdien, 19. septembrī, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultāte (RTU BIF) savu 150. jubilejas gadu noslēdza ar grāmatas «Būvniecības fakultāte 150» atvēršanas svētkiem. Atklājot pasākumu, grāmatas autori – BIF dekāns Juris Smirnovs un Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta profesors Andris Krēsliņš – ne tikai atskatījās uz aizvadītajiem jubilejas gada pasākumiem, bet arī – stāstīja par grāmatas tapšanas procesu un salīdzināja fakultātes darbību dažādos laika posmos.

 Skatīt galeriju  

«Šo grāmatu varam saukt par «inventarizāciju» tam, kas ir paveikts 150 gados. Aptuveni 20% no grāmatas apjoma ir veltīti BIF vēsturei, pārējie apkopotie materiāli jeb fotogrāfijas stāsta par cilvēkiem, kas šodien strādā vai uztur ciešu kontaktu ar fakultāti. Viņi palīdzēja grāmatas tapšanā, stāstot par pašu fakultāti, struktūrvienībām un amatiem dažādos laika posmos,» grāmatas atklāšanā teica A. Krēsliņš.  

Sevišķa uzmanība veltīta Rīgas Politehnikuma, Rīgas Politehniskā institūta un RTU absolventiem, kas savu pedagoģisko darbību sākuši savā alma mater. Grāmatā atainota arī 2013. gada novembra zinātniskās konferences «Innovative materials, structures and technologies» norise, kā arī iemūžināti 150 gadu jubilejai veltītās svinīgās sēdes mirkļi.  

Jubilejas gadā fakultāte ir piedzīvojusi arī pārmaiņas — 15. septembrī RTU Senāta sēdē Būvniecības fakultātei tika apstiprināts tās jaunais nosaukums – BIF. Lēmums par nosaukuma maiņu fakultātē izkristalizējies ilgākā laika periodā, kopīgi ar RTU Zinātņu prorektoru analizējot zinātnisko institūciju izvērtēšanas rezultātus. Jaunais nosaukums precīzāk raksturo fakultātē realizēto zinātnisko pētījumu virzienu kopumu un arī labāk atbilst fakultātes nosaukumam angļu valodā – «Faculty of Civil Engineering».   

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. septembris, 2014 plkst. 14:29

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi