Dāvinājumā no «KOSTER» BIF saņem hidroizolācijas sistēmu modeļus

30. decembris, 2015
.
.
.

Izprotot jauno un topošo būvniecības speciālistu nepieciešamību pēc praktiskiem materiāliem, vācu hidroizolācijas produktu ražotājs «KOSTER» Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātei (RTU BIF) uzdāvinājis 17 hidroizolācijas sistēmu modeļus un citus mācību procesā izmantojamus materiālu paraugus.

«Būtiska mūsu darba sfēra ir jau esošu būvniecības objektu remontēšana, būvniecības kļūdu labošana. Tieši tāpēc, ka ikdienas darbā saskaramies ar speciālistu nezināšanu un kļūdām būvniecības procesā, vēlamies palīdzēt izglītot topošos būvniekus, dalīties ar savu pieredzi. Mums ir cerība, ka, izglītojot jaunos speciālistus, šādu kļūdu nākotnē būs mazāk,» skaidro «KOSTER» pārstāvis Aleksandrs Kapusts.

koster_stends.jpg

Dāvinājumu – 17 vitrīnas ar dažādiem hidroizolācijas produktu paraugiem, uzskates materiālus un arī tehnisko literatūru par šo materiālu izmantošanu būvniecībā – saņēma BIF dekāns profesors Juris Smirnovs, BIF dekāna vietniece mācību darbā Daina Brence un Būvražošanas katedras vadītājs asociētais profesors Mārtiņš Vilnītis.

«Visvairāk šis dāvinājums noderēs būvniecības specialitātes studentiem, materiālu paraugu apskati un izzināšanu integrēsim studiju kursā «Būvdarbu tehnoloģija». Esmu pārliecināts, ka arī studenti dāvinājumu novērtēs – studenti nereti norāda, ka studiju procesā papildus teorētiskajām zināšanām vēlētos vēl vairāk darboties praktiski – piemērus aplūkot dzīvē, materiālus paturēt rokās, bet ideālā variantā, arī izmēģināt tos praksē,» norāda M. Vilnītis.

Jāpiebilst, ka šī nav pirmā RTU un «KOSTER» sadarbība – A. Kapusts, kā arī viņa kolēģis Pols Oselmans  (Paul Osselmann) vadījuši vairākas vieslekcijas RTU studentiem. Savukārt 2016. gada maijā M. Vilnītis, iespējams, kopā ar dažiem perspektīvākajiem studentiem uzaicināti viesoties Berlīnē, Vācijā, «KOSTER» mācību centrā, tādējādi gūstot jaunu pieredzi un idejas praksē balstītiem laboratorijas darbiem RTU. 

Tāpat sarunas gaitā tika ieskicēta iespējama sadarbība nākotnē, un uzņēmuma pārstāvis izteica gatavību palīdzēt izveidot būvniecības hidroizolācijas sistēmu laboratoriju RTU, kurā studenti varētu praksē izzināt ēku un būvju pamatu un jumtu konstrukciju materiālu īpašības.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. decembris, 2015 plkst. 10:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi