EEZ un NFI līdzfinansēto projektu realizācija RTU

1. jūlijs, 2016
.
.
.

2015. gada novembrī tika apstiprināts Rīgas Tehniskās universitātes projekts EEZ/NFI/S/2015/005 «Student and Academic Staff Mobility within the EEA Grant Scholarship Activity (Information Technology)». Projekts sniedz iespēju doties mobilitātēs gan studentiem, gan akadēmiskajam personālam pie universitātes sadarbības partneriem citās valstīs - uz Islandes Universitāti un Lihtenšteinas Universitāti.

Jau februārī uz Lihtenšteinas Universitāti dosies Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes 2. kursa maģistrantūras students, kurš Lihtenšteinā izstrādās savu maģistra darbu, apkopojot Latvijā iegūtās zināšanas ar praktiskām iemaņām, ko iegūs patneruniversitātē. Students dosies uz turieni uz 5 mēnešiem līdz pat jūnija beigām, par katru no mēnešiem saņemot stipendiju 1200 EUR apmērā, kas mērāma krietni lielāka, kā citas mobilitātes stipendijas.

DITF dekāns J. Grundspeņķis arī dosies mobilitātes apmaiņā, tomēr īsākā un uz otru RTU partneri projekta ietvaros- uz 2 nedēļām uz Islandes Universitātē. Mobilitātes ietvaros paredzēts salīdzināt praksi, kāda iespējama apmācot informācijas tehnoloģijas nozarē studējošos, pārrunāt mācību metodes un apspriest iespējas turpmākai sadarbībai abās universitātēs arī ārpus projekta ietvariem.

Vēl aizvien ir pieejamas brīvas vietas, lai pieteiktos uz mobilitātēm projekta ietvaros. Lai uzzinātu plašāku informāciju, lūgums sazināties ar Starptautiskās sadarbības departamentu Kaļķu ielā 1, kas ir arī projekta īstenotāji.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. jūlijs, 2016 plkst. 12:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi