Ieguldījums jauniešu izglītībā nākotnē dos vislielāko atdevi Latvijai, uzskata RTU rektors

24. marts, 2015
.
.
.

«Mūsu dziļā nākotnes doma ir izaudzināt ne tikai profesorus, bet arī Nobela prēmijas laureātus,» tā otrdien, 24. martā, Latvijas radio rīta programmā «Labrīt!» sacīja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Viņš uzsvēra, ka ir jāiegulda Latvijas jauniešu izglītošanā, sākot no mazotnes līdz pat augstākās izglītības iegūšanai, jo «šī investīcija dos vislielāko labumu tautai nākotnē». Tāpēc RTU rektors atkārtoti minēja savu jau iepriekš izteikto domu, ka ideālā variantā Latvijai vajadzētu tiekties uz valsts apmaksātu obligātu augstāko izglītību. «Lai visiem būtu budžeta vietas Latvijas augstskolās, vajadzētu tikai mazliet vairāk par 50 miljoniem eiro. Ir vajadzīgs tikai valdības lēmums, un to varētu izdarīt,» uzskata L. Ribickis, akcentējot, ka RTU jau iegulda gan jaunās studiju programmās, gan infrastruktūrā, būvējot studentu pilsētiņu Ķīpsalā, gan arī studiju internacionalizācijā.

Tas viss tiek darīts, lai studenti RTU saņemtu mūsdienīgu inženiertehnisko izglītību, jo «nav vairs tie laiki, kad inženieris tikai vadīja darbu pie konveijera masveida ražošanā — mūsdienās inženierim jābūt gatavam radīt jaunus produktus,» sacīja RTU rektors.

Latvijas Radio raidījums «Labrīt!», 24.03.2015.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. marts, 2015 plkst. 11:28

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi