Inženieru sacensībās «EBEC Riga» uzvar studentu komandas «Labs jautājums» un «Four of a K»

7. decembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauno inženieru komandas «Labs jautājums» un «Four of a K» 32 komandu konkurencē uzvarējušas Eiropas jauno inženieru sacensību pirmajā kārtā «EBEC Riga» («European BEST Engineering Competition»). Abas komandas izcīnījušas ceļazīmi uz sacensību otro kārtu «EBEC Baltic» Kauņā.


Par labāko konstruēšanas kategorijā atzīta komanda «Labs jautājums» – Lauris Pumpurs, Mārtiņš Zeidaks, Māris Brakovskis un Vladislavs Saiko. Viņu veidotais LED displeja un aizsarglīdzekļa dizains bija vissavdabīgākais. Savukārt situācijas analīzes kategorijā vislabāko atkritumu šķirošanas risinājumu atrada komanda «Four of a K» – Kristens Raščevskis, Krists Venterzutis, Klāvs Stiprais un Krists Pētersons.

ebec_2015_cs_1.jpgAbas uzvarētāju komandas ir izcīnījušas iespēju pārstāvēt RTU Baltijas mēroga jauno inženieru sacensībās («EBEC Baltic»), kas norisināsies 2016. gada aprīlī Kauņā, Lietuvā. Tur Latvijas studenti sacentīsies ar Lietuvas, Igaunijas un Krievijas labākajiem jaunajiem inženieriem par ceļazīmi uz sacensību finālu, kas norisināsies 2016. gada vasarā Belgradā, Serbijā. Finālā cīnīsies 30 radošākās un inovatīvākās komandas no 25 Eiropas universitātēm.

Jau septīto gadu plecu pie pleca ar studentiem sacentās arī četras vidusskolēnu komandas –  Līvānu 2. vidusskolas komanda «Spēks», Smiltenes ģimnāzijas komanda «Melnā avs» un divas RTU Inženierzinātņu vidusskolas komandas «Trust me I’m an engineer» un «Karameles».

Divpadsmit komandas sacentās situācijas analīzes kategorijā, kur dalībniekiem bija jāizstrādā atkritumu apsaimniekošanas risinājums, kas Rīgas centra rajona iedzīvotājiem nodrošinātu iespēju šķirot atkritumus. Savukārt divdesmit komandas pārbaudīja spēkus konstruēšanas kategorijā, kuras uzdevums tika veidots sadarbībā ar uzņēmumu «Fima». Dalībniekiem bija jāpielieto gan zināšanas, gan izdoma, lai radītu LED displeju un tā aizsarglīdzekli, kas pasargātu no ārējo spēku ietekmes (lai tas izturētu līdz pat 20 kg smagu, krītošu svara ripu un imitētu lietu) un vienlaicīgi nodrošinātu efektīvu displeja darbību.

Sacensības organizēja RTU studentu organizācija «BEST-Riga», kas ir Eiropas Tehnisko universitāšu studentu organizācijas «BEST» pārstāvniecība Latvijā, RTU. Īstenojot un pilnveidojot savus projektus, tā rūpējas par topošo inženieru interešu izglītību un karjeras atbalstu. Sīkāk: www.best.rtu.lv. Sacensības norisinājās 5. decembrī RTU.

Pasākuma galvenais atbalstītājs – inteleģento inženieristisko risinājumu uzņēmums «Fima». Dalībniekiem dažādus pārsteigumus bija sagādājuši arī  SIA «My Fitness», RTU Ķīpsalas peldbaseins, VOLVO ledus halle, enerģijas dzēriens «RedBull», ZS «Kalna Smīdes», SIA «Atasco», SIA «Elpa», «One Touch», SIA «Cannelle Bakery», «Medrull», SIA «Liepājas kafijas fabrika», ražošanas kompānija «Mario» un Tehniskās jaunrades nams «Annas - 2» 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. decembris, 2015 plkst. 13:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi