Ir sākusies elektroniskā reģistrēšanās studijām

25. jūnijs, 2015
.
.
.

Reflektanti, kuri šajā vasarā gatavojas stāties augstskolās, no 25. jūnija var izmantot vienotā valsts un pašvaldību portāla www.latvija.lv pakalpojumu «Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās» un reģistrēties studijām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kā arī citās augstskolās. Tomēr topošajiem studentiem jāatceras, ka pēc elektroniskās reģistrācijas no 1. līdz 7. jūlijam ir personiski jāierodas jebkurā no uzņemšanas punktiem, lai, uzrādot nepieciešamos dokumentus, klātienē apstiprinātu savu studiju pieteikumu. Studiju uzņemšanas punkts darbosies arī RTU centrālajā ēkā, Kaļķu ielā 1, Rīgā.

Elektroniskā pieteikšanās sniedz iespēju reflektantiem ātri un ērti pieteikties studijām, un šis pakalpojums darbosies no 25. jūnija pusnakts līdz pat 7. jūlija plkst. 16. Lai savlaicīgi iepazītos ar nepieciešamo informāciju, portāla www.latvija.lv sadaļā «Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās» publicēta pieteikšanās un pakalpojuma apmaksas kārtība, skaidrojums par prioritāšu noteikšanu un konkursa norisi, kā arī augstskolu uzņemšanas punktu adreses, darba laiki un kontakttālruņi.

RTU arī 2015./2016. akadēmiskajā gadā reflektantiem piedāvās visvairāk budžeta vietu salīdzinājumā ar citām augstskolām. Šogad — 2326, jo valsts inženierzinātņu studijas ir izvirzījusi par prioritāti. Arī darba tirgū patlaban vispieprasītākie ir inženierzinātņu un augsto tehnoloģiju speciālisti. To apliecina 17. jūnijā noslēgusies darba devēju aptauja, kurā uzņēmēji RTU atzinuši par pieprasītāko augstskolu un visaugstāk novērtējuši RTU piedāvāto studiju programmu «Datorsistēmas».

Jaunajā studiju gadā RTU reflektantiem piedāvās arī jaunumus studiju programmās. Iecerēts, ka 2015. gada septembrī RTU kopā ar Viļņas Ģedimina Tehnisko universitāti uzsāks jaunu starptautisku maģistra akadēmisko studiju programmu «Inovatīva ceļu un tiltu inženierija», ko RTU īstenos Būvniecības inženierzinātņu fakultāte. Programmā iecerēts studentiem sniegt zināšanas gan par būvniecības noteikumiem, gan uzņēmējdarbības īpatnībām kaimiņvalstīs, tā absolventus sagatavojot darbam abās valstīs.

Jauninājums būs arī RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, kur varēs apgūt adaptroniku un, studijas beidzot, kļūt par pieprasītu speciālistu — adaptīvo iekārtu un sistēmu elektroinženieri, kurš iegūtās zināšanas varēs izmantot arī medicīnā, bioloģijā, IT un materiālzinātnes jomā. Savukārt kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) RTU sāks kopīgu otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu «Rūpnieciskā farmācija». Šai programmai pieteikties varēs RSU.

Jaunumi būs arī RTU infrastruktūrā — septembrī durvis vērs renovētā RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte, kur studentiem tiks nodrošināta ērta un moderna studiju vide.

Vairāk informācijas par studijām RTU var uzzināt interneta vietnē http://nacstudet.lv/.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. jūnijs, 2015 plkst. 9:04

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi