Iznācis pētījums par zinātnisko darbību Latvijā

2. jūnijs, 2014
.
.
.

Ceturtdien, 29. maijā, pasākumā «Zinātne, inovācija, tehnoloģijas - quo vadis, Latvija?» tika prezentēta monogrāfija «Zinātniskās darbības rezultātu izvērtējums specializāciju noteikšanai pētniecībā», kuras autori ir Valsts izglītības attīstības aģentūras Struktūrfondu vadības un kontroles departamenta projektu atlases un līgumu nodaļas vecākā eksperte Ineta Kurzemniece un RTU prorektora vietnieks zinātniskajā darbā Gatis Bažbauers.

Monogrāfijā autori sniedz apjomīga pētījuma rezultātus par zinātnisko darbību Latvijā un iespējamajiem attīstības virzieniem pētniecībā. Tajā tiek atklātas perspektīvākās zinātnes nozares un specializāciju jomas pētniecībā. Pētījums var kalpot par pamatu politikas veidotāju lēmumu pieņemšanas procesā, izvirzot prioritāros virzienus, kur ieguldīt Eiropas Savienības finansējumu.

Pētījuma mērķis ir izvērtēt zinātnes nozares, lai identificētu Latvijas specializāciju jomas pētniecībā pēc zinātniskā personāla publicētajiem oriģinālajiem zinātniskajiem rakstiem izdevumos, kas iekļauti «Scopus» datubāzē, kā arī ņemot vērā cilvēkresursu analīzi, starptautiskās sadarbības un sadarbības ar komersantiem, patentu un pētniecības infrastruktūras analīzi.

Grāmata tapusi ar biedrības «Baltic Institute of Research, Technology and Innovation» («BIRTI») iniciatīvu. Tās atklāšanā piedalījās Ministru prezidente Laimdota Straujuma un citas valsts amatpersonas, uzņēmēji, zinātnieki, «BIRTI» sadarbības partneri un biedri. Pasākumā varēja klātienē iepazīties ar pētījuma autoriem, monogrāfijas tapšanas procesu, izmantoto metodi un secinājumiem. Biedrības BIRTI pārstāvji deva ieskatu, kā inovācijas attīstība ir veicinājusi citu valstu ekonomikas izaugsmi.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. jūnijs, 2014 plkst. 14:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi