Janvārī sākas pavasara semestris RTU bērnu universitātē

8. janvāris, 2014
.
.
.

14. janvārī sāksies pavasara semestra nodarbības Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Bērnu universitātē.

Rudens semestrī RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes students Aleksandrs Kalinovskis un viņa domubiedri bērnus iepazīstināja ar dabas pamatlikumiem, vielu uzbūvi, to veidiem, raksturlielumiem, apguva mehānikas pamatjēdzienus, noskaidroja, kā darbojas Arhimēda spēks un enerģijas nezūdamības likums, kas ir elektrība un magnētisms. Mazie zinātnieki pētīja siltuma un gaismas īpašības, eksperimentēja un ieskatījās datoru pasaules labirintos, uzzinot daudz interesanta par programmēšanu, skaitļiem, matemātiku daba un interneta darbības principiem.

Arī jaunais mācību pusgads sola daudz interesantu atklājumu. Jau janvārī bērni varēs saņemt atbildes uz jautājumiem par Visuma attīstību, zvaigžņu dzīves ciklu, Saules sistēmu, molekulām, atomiem, hadroniem, to, kāpēc debesis ir zilas, mākoņi balti, bet saulrieti sarkani, ka rodas varavīksne un kur to meklēt.

Bērnu universitātes nodarbības notiek reizi nedēļā, otrdienās, Gudro sievu skolas telpās. Vairāk informācijas mājaslapā.

Eksperimentu darbnīcas sākumskolas vecuma bērniem organizē RTU Komunikācijas un mārketinga departaments kopā ar RTU Studentu parlamentaZinātnes nodaļu un ģimenes portālu mammamuntetiem.lv.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. janvāris, 2014 plkst. 12:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi