Jaunās sezonas pirmā «Biznesa sula»: dizaina un mākslas objekti no kūdras un eksperimentālā mode

3. oktobris, 2014
.
.
.

Aizvadīts pirmais jaunās sezonas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Karjeras centra organizētais un ar SEB bankas atbalstu veidotais uzņēmējdarbības interesentu forums «Biznesa sula», kurā šoreiz par savu biznesa pieredzi stāstīja eksperimentālā modes zīmola «BLANKBLANK» un mūsdienu produktu no žāvētas dabas kūdras ražotāja «April Market» pārstāvji.

Interese par jaunās sezonas pirmo «Biznesa sulu», kas notika SEB bankas Konferenču centrā, bija tik plaša, ka pasākuma organizatoriem vajadzējis domāt, kā nodrošināt papildu sēdvietas. Piedāvājam dažas esences no uzņēmumu pārstāvju teiktā, kas veido stāstus par «April Market» un «BLANKBLANK».

Kā pastāstīja «April Market» dizaineris Edgars Ameriks, uzņēmums veido dizaina un mākslas objektus no kūdras. Tā ir plaši pieejama, un pēc eksperimentēšanas atklājās, ka ar kūdru iespējams panākt brīnumus. Kūdra ir simtiem gadus vecs un nogatavojies materiāls māksliniekiem, dizaineriem, kā arī pielietojama citai radošai izmantošanai. Tāpēc arī šāds uzņēmuma moto – daba ir labākais dizaineris.

Uz lauka kūdra jūk, neturas kopā vienā gabalā, taču «April Market» atrod veidus, kā to izmantot savām vajadzībām un mērķiem un ideju realizēšanai. Kūdra ir dabai draudzīgs materiāls, un tās lietošana nerada piesārņojumu. Kūdra ir antiseptiska, tādēļ draudzīga mēbelēm, tā nepūst un nebojājas.

Uzņēmuma jaunākais produkts ir no kūdras putekļiem veidota špakteļveidīga masa/pasta, ko var uzklāt uz mēbelēm un sienām kā apdares materiālu. Nesen notikušajā izstādē Briselē šis produkts guvis apmeklētāju un citu dalībnieku interesi, jo tas bijis kas jauns un neredzēts. Līdz 31. oktobrim šis produkts apskatāms izstādē «Sounds of the earth».

No klausītājiem izskanēja ierosinājums piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu, lai ražotu produkciju bērniem – spēles, konstruktorus, radošai darbībai veicinošas rotaļlietas.

Zīmola «BLANKBLANK» izveidotājs Mārtiņš Blanks, kurš ikdienā strādā uzņēmumā strādā kopā ar Lindu Blanku, klātesošajiem pastāstīja, ka uzņēmums nodarbojas ar apģērbu izgatavošanu, izmantojot interesantas auduma apstrādes tehnikas – balināšana, apdruka, batikošana. Produktu izgatavošanas laikā tiek eksperimentēts, līdz ar to – tie ir unikāli. Galvenokārt uzņēmums izgatavo t-kreklus, kleitas, bikses gan sievietēm, gan vīriešiem. Ar laiku uzņēmums plāno ražot arī virsdrēbes.

Preces galvenokārt var pasūtīt internetā, taču ir nopērkamas arī mazumtirdzniecības veikalos. Produkcija ir 100% roku darbs dažādās autortehnikās, līdz ar to katrs produkts var sanākt nedaudz savādāks. Apģērbiem audumi ražoti Latvijā. Pieprasījums ir no Dubaijas, Taivānas, Rumānijas, Austrālijas un citām valstīm.

Uzņēmuma mērķis ir neradīt masu produkciju. «BLANKBLANK» koncentrējas tikai uz 3% no kopējās tirgus daļas, jo nevēlas zaudēt to unikalitāti, ko iegūst katrs klients, iegādājoties tā ražoto produkciju. Mārtiņš un Linda Blanki uzskata, ka ir tirgus daļa, kurai patīk īpašas nestandarta stila drēbes. Tā ir uzņēmuma mērķauditorija.

Jauno uzņēmēju forums «Biznesa sula» notiek kopš 2011. gada, un tajā satiekas uzņēmēji ar studentiem – topošajiem uzņēmējiem, lai dalītos savā veiksmes formulā, kas ir sniegusi iespēju realizēt kādu no savām biznesa idejām. Foruma laikā notiek aktīva diskusija, kā arī ir nodrošināta piemērota vide jaunu kontaktu veidošanai un jau esošo nostiprināšanai. Nākamais pasākums notiks 27. novembrī. 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. oktobris, 2014 plkst. 16:33

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi