Jauno mācību gadu sāk RTU Inženierzinātņu vidusskolā

1. septembris, 2016
.
.
.

Ar izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora akadēmiķa Leonīda Ribicka dalību jaunais 2016./2017. mācību gads sākts arī RTU Inženierzinātņu vidusskolā (IZV). Pasākuma laikā tika prezentēta skolas  atbalsta kampaņa, kas sāksies 5. septembrī, aicinot uzņēmējus un sabiedrību iesaistīties jaunas inženieru paaudzes sagatavošanā.

  Fotogalerija

 

RTU rektors akadēmiķis L. Ribickis uzsver, ka IZV dibināta ar mērķi veicināt zinātņu doktoru skaita pieaugumu Latvijā. «Mūsu mērķis ir ik gadu garantēti sagatavot vismaz 24 jaunus zinātņu doktorus. Tas, protams, būs pēc 10 gadiem, bet jūs būsiet pirmie – tagadējie 11. klases IZV skolēni to īstenos jau pēc deviņiem gadiem, bet jaunajiem desmitklasniekiem līdz tam priekšā vēl 10 gadu,» skolēniem vēl RTU rektors.

 

Skolas izcilību uzsver arī izglītības un zinātnes ministrs K. Šadurskis, viņš norāda, ka jauniešus varam iedvesmot, veidojot izcilību – līdzīgi kā sportā. «Jūs esat izturējuši nopietnu konkursu un veikuši ārkārtīgi pareizu izvēli, par savu mācību iestādi nolūkojot RTU IZV,» ir pārliecināts K. Šadurskis.

Mācības IZV 10. klasē arī šogad sāk 24 skolēni, kuru vidū ir valsts olimpiāžu uzvarētāji matemātikā, fizikā, ķīmijā, bioloģijā. Astoņi skolēni uzvarējuši IZV Atklātajā inženierzinātņu olimpiādē, iegūstot tiesības bez konkursa iestāties IZV. Skolā uzņemtie jaunieši ir no Liepājas, Madonas, Cēsīm, Siguldas, Daugavpils, Valmieras, Preiļiem, Līvāniem, Talsiem, Vecumniekiem, Ozolniekiem, kā arī Rīgas. Šis būs otrais pērn dibinātās vidusskolas mācību gads, bet jau pirmajā darbības gadā, pateicoties audzēkņu uzrādītajiem spožajiem rezultātiem valsts olimpiādēs, skola ieguvusi 1. vietu Ata Kronvalda fonda labāko mazo skolu reitingā.

1. septembra svinīgajā pasākumā RTU rektora vietnieks attīstības jautājumos Artūrs Zeps informēja par skolas atbalsta kampaņu, kas sāksies 5. septembrī un ilgs līdz 30. novembrim, un tajā ar savu balsi, ziedojumu vai laiku varēs iesaistītes ikviens. Atbalsta kampaņas sākšanai savu atbalstu jau paudis arī izglītības un zinātnes ministrs K. Šadurskis, kurš, ziedojot skolas projektam, ieguvis iespēju atstāt savu vēlējumu skolēniem «Disce, sed a doctis», kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē «Mācies no gudrajiem!».

Svarīgs ir ne tikai finansiāls, bet arī morāls atbalsts, tāpēc nobalsot «par» inženierzinātņu attīstību varēs īpašā e-platformā, un, sasniedzot 5000 balsis, SIA «Industry Service Partner» IZV ziedos 5000 EUR. Tāpat ikviens tiks aicināts kampaņu atbalstīt ar naudas ziedojumu. Pērn 62 dienu laikā 415 atbalstītāji IZV ziedoja 165 560 EUR. Atbalstītājiem, kas būs ziedojuši vairāk nekā 500 EUR, būs iespēja savu vārdu iegravēt IZV ēkas kāpnēs. Tāpat atbalstītāji aicināti ziedot savu laiku, IZV skolēniem piedāvājot vieslekcijas, organizējot skolas pasākumus, ekskursijas atbalstītāju uzņēmumos, prakses iespējas tajos.

Arī pagājušajā gadā IZV 10. klasē mācības sāka 24 skolēni, un tagad kopā skolas 10. un 11. klasē mācīsies 48 talantīgi jaunieši, kuri savu nākotni ir nolēmuši saistīt ar inženierzinātnēm.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. septembris, 2016 plkst. 16:33

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi