Kabulas Tehniskās universitātes pārstāvju vizīte RTU

19. maijs, 2014
.
.
.

Šā gada 12. un 13. maijā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās Kabulas Tehniskās universitātes rektors profesors Ezatullah Amed un Afganistānas Islāma Republikas Augstākās izglītības ministrijas kvalitātes nodrošinājuma un akreditācijas nodaļas direktors profesors Mohd Nazir Nejabi.

Tā bija atbildes vizīte uz RTU rektora vietnieka starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā profesora Igora Tipāna Kabulas Tehniskās universitātes apmeklējumu 2013. gada rudenī. Tiekoties ar Afganistānas izglītības ministru un Afganistānas Ārlietu ministrijas vadošajiem darbiniekiem, RTU piedāvāja plašu sadarbības programmu ar Afganistānas augstākās izglītības iestādēm, aptverot ne tikai sadarbību dzelzceļa transporta speciālistu apmācībā, bet arī sadarbību būvniecībā, ķīmijā, loģistikā u. c. jomās.

kpu_visit_2.jpgDelegācija pirmās vizītes dienas rītu aizvadīja, tiekoties ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāri Sandu Liepiņu un IZM vadošajiem darbiniekiem. Satiksmes ministrijā notika tikšanās ar valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu un viņa vietnieku Dinu Merirandu, savukārt pēcpusdienā viesi tikās ar RTU zinātņu prorektoru profesoru Tāli Juhnu, kā arī tika iepazīstināti ar RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes darbības virzieniem, tiekoties ar fakultātes pārstāvjiem.

kpu_visit_3.jpgVizītes otrās dienas rītā Afganistānas Islāma Republikas Augstākās izglītības ministrijas kvalitātes nodrošinājuma un akreditācijas direktors profesors Nejabi nolasīja lekciju «Transportation Network in Afghanistan» RTU Dzelzceļa transporta institūtā, kam sekoja tikšanās ar RTU mācību prorektoru profesoru Uldi Sukovski.

kpu_visit_4.jpgOtrā dienas puse tika aizvadīta, viesojoties RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē un Būvniecības fakultātē. Minētajās struktūrvienībās viesi tikās ar fakultāšu vadības pārstāvjiem, lai pārrunātu potenciālo sadarbību starp RTU un KPU. Viesi izrādīja padziļinātu interesi par KPU mācībspēku kvalifikācijas celšanas iespējām sadarbībā ar RTU akadēmisko personālu, kā arī KPU mācību programmu pilnveidošanu.

kpu_visit_5.jpgVizītes noslēgumā KPU delegācijas pārstāvji apmeklēja RTU Studentu viesnīcu Ķīpsalā.

Pamatojoties uz KPU vadības izrādīto interesi par sadarbības iespējām ar RTU, KPU delegācijai tika nodots sadarbības līguma projekts.

Starptautiskās sadarbības departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. maijs, 2014 plkst. 11:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi