Klajā nākusi grāmata «How to challenge an adult to teach an adult»

14. jūlijs, 2014
.
.
.

Nordplus Pieaugušo izglītības programmas projekta ietvaros klajā laista grāmata «How to to challenge an adult to teach an adult» (angļu val.) – trīs valstu (Latvija, Zviedrija, Lietuva) pieredzes apkopojums par jaunajiem izaicinājumiem, ar ko savā ikdienas darbā saskaras pieaugušo izglītotāji. Starp grāmatas autoriem ir arī RTU lektore: Sarmīte Čerņajeva Inženiermatemātikas katedra.

Grāmatā ir četras nodaļas. Pirmā nodaļa ietver informāciju par izglītības sistēmām partnervalstīs: Latvijā, Zviedrijā un Lietuvā, kā arī projekta īstenošanas pirmajā gadā veiktā pētījuma rezultātu apkopojumu par izaicinājumiem/ problēmām partnerorganizācijās. Šajā nodaļā ir analizēti arī LLU un RTU nepilna laika un maģistra studiju programmu studentu aptaujas rezultāti, kas satur četras komponentes: motivācija studijām attiecīgajā augstskolā/ specialitātē, mācību formas, kam studenti dod priekšroku, minētajās augstskolās izmantotās mācību metodes (studentu viedoklis) un vai studenti saskata sevī spēju mācīt vai vadīt citus.

Savukārt otrajā nodaļā analizēti partnervalstīs veiktās pieaugušo izglītotāju aptaujas rezultāti, kas ietver vairākus pieaugušo izglītības aspektus: personīgā motivācija būt par pieaugušo izglītotāju, nepieciešamās kompetences un to pilnveide, pieaugušo izglītības procesa un vides organizēšana, kā arī didaktikas jautājumi: visefektīvākās un biežāk lietotās tradicionālās vai interaktīvās mācību metodes.

Trešajā nodaļā apkopoti partneru tikšanos darba semināru materiāli, bet ceturtajā – partnervalstīs apzinātie izaicinājumi vai nozīmīgākās problēmas un iespējamie to risinājumi.

Autori cer, ka grāmata būs noderīga gan pieaugušo izglītotāju zināšanu un pieredzes sekmēšanai, gan arī tālākizglītības piedāvājuma plānošanai un nodrošināšanai. Grāmata pieejama LLU Fundamentālajā bibliotēkā un citās Latvijas bibliotēkās.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. jūlijs, 2014 plkst. 15:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi