Latvijas un Šveices zinātnieki konferencē iepazīstinās ar inovatīvām klimata tehnoloģijām

25. janvāris, 2016
.
.
.

Latvijas un Šveices zinātnieki ir radījuši vairākus inovatīvus klimata tehnoloģiju produktus, kas plašākai publikai tiks prezentēti šā gada 2. februārī konferencē «Labākie klimata tehnoloģiju projekti no Šveices un Latvijas». Konference notiks Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē (RTU EEF), Ķīpsalā, Āzenes ielā 12 k-1, 115. auditorijā plkst. 10-14. Pēc konferences tiks atklāta izstāde, kurā būs prezentētas Šveices zinātnieku radītas novatoriskas enerģētikas iniciatīvas.

Konferencē, kas norisināsies angļu valodā, būs iespējams iepazīties ar inovatīviem risinājumiem singāzes ražošanā, solārās degvielas iegūšanā no H2O un CO2, kā arī varēs uzzināt par enerģijas taupīšanas iespējām zīmola «Joulia» dušas sistēmās. Savukārt biotehonomikas modeli dažādu bioloģisko resursu izmantošanā prezentēs RTU profesori Andra Blumberga un Gatis Bažbauers. Viņi radījuši modeli, kas palīdzēs noskaidrot, kā pilnvērtīgi izmantot bioloģiskos resursus, lai iegūtu dažādus interesantus produktus ar augstu pievienoto vērtību. Piemēram, no bērza var iegūt koksni, no tāss — vērtīgu ķīmisku vielu betulīnu, bet lapas izmantot dabisku krāsvielu ražošanā, tā simtprocentīgi izmantojot koku.

eea_grants_norway_iceland_liechtenstein.jpgTūlīt pēc konferences EEF telpās notiks izstādes «Watt d’Or» atklāšana, kurā piedalīsies Šveices vēstnieks Latvijā Markuss Niklauss Pauls Dutli (Markus Niklaus Paul Dutly). Izstādē varēs iepazīties ar Šveices zinātnieku visnovatoriskākajām enerģijas iniciatīvām, kas saņēmušas prestižo «Watt d’Or» balvu. To katru gadu pasniedz Šveices Federālais enerģētikas birojs. Izstāde reprezentē Šveices jauno enerģētikas politiku un būs apskatāma dažādos pasaules kontinentos. Latvijā izstāde būs skatāma divus mēnešus.

Konferenci organizē RTU Vides un siltuma sistēmu institūts (VASSI) sadarbībā ar Šveices vēstniecību Latvijā. Konference ir bez maksas un tajā aicināti piedalīties visi interesenti, iepriekš reģistrējoties šeit. Ar konferences programmu iespējams iepazīties šeit.

Konference notiek projektā «Bioekonomikas modeļa izstrāde bioloģisko resursu ilgtspējīgai izmantošanai klimata pārmaiņu samazināšanai un pielāgošanās kapacitātes celšanai (BIO-KLIMATS)». Projekts tiek īstenots ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta atbalstu.

Konferences tiešraidi būs iespējams vērot tiesraides.rtu.lv.

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. janvāris, 2016 plkst. 10:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi