Latvijas valdības apbalvojumu saņem profesors Ēriks Geriņš

14. oktobris, 2014
.
.
.

Ministru Kabineta atzinības rakstu saņems Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinātņu fakultātes (RTU TMF)  dekāns Ēriks Geriņš. Šādu lēmumu otrdien, 14. oktobrī, pieņēma Latvijas valdība.

Ē. Geriņam atzinības raksts tiek piešķirts par ieguldījumu augstākās izglītības un zinātnes attīstībā mehānikas, mašīnzinību un transporta jomā, kā arī valsts tautsaimniecības attīstības un ekonomiskās izaugsmes veicināšanā. Augstais apbalvojums dekānam tiek piešķirts laikā, kad viņa vadītā fakultāte svin 150. jubileju. TMF ir viena no lielākajām RTU fakultātēm, un tās darbības sākums 1864. gadā uzskatāms arī par Latvijas mašīnbūvniecības zinātnes pirmsākumiem, piedāvājot augstākās izglītības un zinātniskās darbības iespējas tieši Rīgā.

Ē. Geriņš TMF vada kopš 2005. gada un pēc atzinības raksta saņemšanas izsaka gandarījumu gan par augsto novērtējumu, gan arī par TMF spēju cauri gadu desmitiem uzturēt izcilu tehniskās izglītības kvalitāti, Latvijas mašīnbūves industrijai sagatavojot augstas raudzes speciālistus. «Laika gaitā politisko un varas peripetiju ietekmē vairākkārt mainījies fakultātes nosaukums, mācību programmas, mācībspēku sastāvs, taču 19. gadsimtā iedibinātās mašīnbūvētāju skolas tradīcijas savā dziļākajā būtībā ir saglabājušās. Un kā gan citādi — mašīnbūves speciālisti bija, ir un būs pieprasītākie speciālisti,» saka Ē. Geriņš.  

TMF studē ap 1300 studentu, strādā 130 akadēmiskā personāla un 50 palīgpersonāla darbinieku, tajā skaitā vairāk nekā 30 profesoru, kuri vada institūtus, katedras un zinātniskās laboratorijas. Fakultātes zinātnieku un mācībspēku pieredze tiek izmantota jaunu programmu īstenošanā un zinātniskās pētniecības darbu izpildē.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. oktobris, 2014 plkst. 16:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi