Mācības sāk pirmie RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni

2. septembris, 2015
.
.
.

Otrdien, 1. septembrī, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas (RTU IZV) pirmie 24 skolēni, viņu vecāki un skolas vadība svinīgā pasākumā sagaidīja jauno mācību gadu. Skolas vadība un mācībspēki skolēniem novēlēja nākotnē sasniegt jaunas zinātnes virsotnes.

Sveicot skolēnus ar jauno mācību gadu, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis skolēniem vēlēja neatlaidību mācībās un mudināja brīvo laiku izmantot lietderīgi, lai pēc skolas un augstskolas beigšanas dzīve nebūtu smags darbs. RTU rektors pauda arī cerību pēc desmit gadiem jauno zinātņu doktoru rindās ieraudzīt pirmos IZV skolēnus, uzsverot, ka labus pamatus pētniecībā RTU gatava garantēt jau patlaban, piedāvājot skolēniem unikālu iespēju veikt pētījumus kādā no deviņu RTU fakultāšu laboratorijām.

Skolas direktore Solveiga Medne savukārt uzsvēra, ka 1. septembris – zinību diena – tradicionāli sākas ar jaunu mācību gadu, līdz ar to ar jaunām cerībām un jaunu apņemšanos labi mācīties un gūt jaunas zināšanas, tādēļ skolēniem novēlēja, lai visas viņu vēlmes piepildās, sākot mācības jaunajā skolā. Direktore īpaši sveica skolotājus, novēlot, lai viņi savās stundās skolēnu acīs redzētu prieku un interesi par zināšanām, ko viņiem dos.

Savukārt klases audzinātājs, angļu valodas skolotājs Guntis Zenfs, sveicot skolēnus, uzsvēra: «Līdz šim mēs par skolu runājām nākotnes formā, taču, sākot ar šo dienu, es novēlu par skolas sasniegumiem runāt pagātnes formā – par jau paveikto. Tiecoties sasniegt jaunas virsotnes, novēlu, lai katrs mūsu nākamais solis tiktu balstīts uz iepriekšējiem sasniegumiem, kuri veikti pēc labākās sirdsapziņas.»

Apsveikuma vārdus IZV skolēniem bija ieradies teikt arī zinātņu prorektors Tālis Juhna, RTU finanšu prorektors Ingars Eriņš, kā arī IZV valdes loceklis Artūrs Zeps. Muzikālu sveicienu skolēniem un mācībspēkiem bija sagatavojuši mūziķi Elīna Seile un Rihards Rudovičs, savukārt pasākuma deju grīdu iesildīja apvienība «Master of Sparks».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. septembris, 2015 plkst. 14:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi