Noslēgusies RTU Starptautiskā nedēļa

30. maijs, 2014
.
.
.

Šodien, 30. maijā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Konferenču zālē, Rīgā, Āzenes ielā 22, notika RTU Starptautiskās nedēļas noslēguma pasākums, kurā tās dalībnieki dalījās iespaidos par piedzīvoto Rīgā un universitātē, kā arī izteica turpmākās sadarbības ierosinājumus. RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis ārzemju viesiem izsniedza sertifikātus par dalību Starptautiskajā nedēļā.

No 26. līdz 30. maijam RTU jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās Starptautiskā nedēļa, ko organizēja RTU Starptautiskās sadarbības departaments. Šoreiz tajā piedalījās 35 dalībnieki no 12 valstīm, pārstāvot 26 gan esošās, gan potenciālās mobilitātes programmas «Erasmus» sadarbības augstskolas. Starptautiskajā nedēļā satikās augstākās izglītības iestāžu pārstāvji no Čehijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Spānijas un Turcijas.

Kā noslēguma pasākumā atzina tās dalībnieki, Starptautiskā nedēļa ir bijusi vērtīga un interesanta pieredze ne tikai no profesionālā viedokļa, bet arī – viņi izjutuši patiesu viesmīlību un draudzīgumu gan RTU telpās, gan ārpus tām. Tika uzteikta RTU Starptautiskās sadarbības departamenta darba organizācija un spēja lieliski orientēties jautājumos, kas saistīti ar studentu mobilitāti un internacionalizāciju.

international_week_rtu_2014_cake.jpg«Vēlos pateikties par iespēju šeit būt un piedalīties tik lieliskā pasākumā! Pirms braucu uz Rīgu un RTU, man bija vairākas iespējas, kur doties darbinieku pieredzes apmaiņas braucienā. Esmu pārliecināts, ka tā bija pareizā izvēle, jo bija ļoti interesanta programma – gan individuālās vizītes, gan grupu darbs. Atgriežoties savā valstī, noteikti izteikšu ierosinājumu universitātes vadībai rīkot šādu pasākumu arī pie mums,» iespaidos dalījās La Laguna Universitātes Tenerifē (Spānijā) pārstāvis Waldemar Hugo Llamosas Mayca.

Jāatzīmē, ka RTU ir vienīgā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas organizē šāda veida pasākumus, un tās rezultāti ik gadu atspoguļojas jaunos starpvalstu sadarbības līgumos, kas dod iespēju doties studiju, prakses, docēšanas un pieredzes apmaiņas braucienos.

Šāda nedēļa ir svarīga arī esošo partnerību stiprināšanā, lai dalībvalstis gūtu dziļāku izpratni par citu valstu studiju un zinātniskās darbības procesu, nozares specifiku un gūtu idejas jaunām sadarbības formām un pilnveidotu esošās.

Starptautiskās nedēļas laikā notika dažādas tematiskas lekcijas, prezentācijas un diskusijas, dalībnieki devās arī individuālas vizītes uz RTU fakultātēm un administrācijas struktūrvienībām, lai tiktos ar savu jomu kolēģiem un apspriestu konkrētākus sadarbības jautājumus un plānotu nākotnes uzdevumus. Programmā bija arī kultūras pasākumi, lai dalībnieki varētu pilnvērtīgāk saprast latviešu mentalitāti un domāšanu.

Organizējot Starptautisko nedēļu, RTU aktīvi pilda arī Latvijas valdības uzstādījumu par augstākās izglītības internacionalizāciju un viesprofesoru piesaisti, kā arī sekmē projekta «Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014» popularitāti.

Šogad pasākums ir īpaši zīmīgs, jo 2014./2015. gadā darbu sāk jaunā Eiropas Komisijas programma «Erasmus+».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. maijs, 2014 plkst. 15:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi