Notiks jau trešā atlases kārta Latvijas jauno zinātnieku konkursā «ResearchSlam»

31. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) izsludinātajā konkursā «ResearchSlam» notiks otrā atlases kārta I kategorijā (sociālās, humanitārās un IT nozares), kurā par iekļūšanu finālā sacentīsies trīs maģistranti un divi doktoranti, pārstāvot Latvijas Universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti.

Konkursa «ResearchSlam» trešā atlases kārta notiks ceturtdien, 2. aprīlī, plkst. 18.30 mūzikas restorānā «Pacho Music Café», Rīgā, Mārstaļu ielā 16. Dalībnieki stāstīs ne tikai par savu pētījumu tematiem, bet arī par studiju procesu augstskolā un to, kāpēc tieši viņu izvēlētā studiju programma ir visinteresantākā.

Konkursa dalībnieki savos stāstījumos vedīs skatītājus no mācību auditorijām līdz veikalu plauktiem un ielām. Būs iespēja klausīties pētījumā par depresijas ietekmi uz studentu mācību kvalitāti. Tiks prezentēti ieteikumi par darbinieku kompetenču raksturojumiem. Pārsteidzoši fakti tiks atklāti saistībā ar cilvēku uztveres īpatnībām, kas ietekmē ceļu satiksmes drošību. Skatītāji varēs uzzināt, kāpēc ir ļoti svarīgi pilnveidot sevi un papildināt savu pieredzi, veicot brīvprātīgo darbu. Būs iespēja dzirdēt pētījumu par liecinieku atmiņas detaļām un nozīmi tiesas spriedumu noteikšanā. Vairāk informācijas par dalībnieku prezentācijām.

Konkursantiem 10 minūtēs jāiegūst skatītāju simpātijas, kas tiks noteiktas ar balsošanas palīdzību un sastādīs pusi no kopējā rezultāta. Otru pusi veidos žūrijas vērtējums, kas balstīsies uz trīs kritērijiem: vēstījuma uztveramība, radošums un sasaiste ar zinātni. Žūrijas sastāvu veidos: psiholoģe un karjeras konsultante Viktorija Gaina, radošo industriju pārstāvēs SIA «Baltic Communication Partners» valdes locekle Antra Savleviča, studentiju pārstāvēs Latvijas Studentu apvienības starptautisko lietu virziena vadītāja Līva Vikmane. Dalībnieku kopējo uzstāšanos vērtēs konkursa «ResearchSlam» 2014. gada fināliste Sanita Balode un RTU Doktorantūras skolas vadītāja Zane Skreija.

Konkursa I kategorijā paredzētas vēl viena atlases kārta: 16. aprīlī, Savukārt 9. un 23. aprīlī konkursā piedalīsies jaunie zinātnieki, kuri pārstāvēs II kategoriju (eksaktās, dabas un ar veselības aprūpi saistītās nozares).

26.martā notika «ResearchSlam» pirmā atlases kārta II kategorijā, kurā uz skatuves kāpa četri Latvijas augstskolu dalībnieki. Vislielāko skatītāju balsu skaitu un arī žūrijas simpātiju balvu – Rēzeknes Augstskolas unikālo grāmatu «Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca» – saņēma Vladimirs Piļipenko no Latvijas Universitātes. Viņš klausītājus iepazīstināja ar atmiņas veidošanās noslēpumiem un muscinola potenciālu atmiņas saglabāšanā un uzlabošanā. Ar atlases kārtas rezultātiem, kā arī foto un video materiāliem iespējams iepazīties konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.  

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th», Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv».

Vairāk informācijas konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

31. marts, 2015 plkst. 14:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi