Notiks Latvijas jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam» piektā atlases kārta

15. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) izsludinātajā konkursā «ResearchSlam» notiks pēdējā atlases kārta I kategorijā (sociālās, humanitārās un IT nozares), kurā par iekļūšanu finālā sacentīsies doktorants un četri maģistranti, pārstāvot RTU, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Latvijas Universitāti, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju un Rēzeknes Augstskolu.

Konkursa «ResearchSlam» piektā atlases kārta notiks ceturtdien, 16. aprīlī, plkst. 18.30 mūzikas restorānā «Pacho Music Café», Rīgā, Mārstaļu ielā 16. Dalībnieki stāstīs ne tikai par savu pētījumu tematiem, bet arī par studiju procesu augstskolā un to, kāpēc tieši viņu izvēlētā studiju programma ir visinteresantākā.

Konkursa dalībnieku stāstījumos varēs uzzināt par jaunākajiem pētījumiem un iedvesmojošām iecerēm. Būs iespēja dzirdēt par to, kā Rīgu pārvērst par mūsdienīgi zaļu pilsētu un kā panākt, lai dabas aizsardzība un teritorijas attīstība var mierīgi pastāvēt kopā. Varēs uzzināt par interesantiem kreativitātes attīstības vingrinājumiem. Tiks prezentēts pētījuma rezultāts par to, kā labāk izmantot latviešiem raksturīgās īpašības un, kas būtu jāmaina, lai viņi kļūtu vēl konkurētspējīgāki. Varēs noskaidrot cik tuvas vai tālas ir dažādas valodas pēc to patiesās uzbūves nevis politiskiem un sabiedriskiem lēmumiem. Vairāk informācijas par dalībnieku prezentācijām: http://ej.uz/rs5atlase.

Konkursantiem 10 minūtēs jāiegūst skatītāju simpātijas, kas tiks noteiktas ar balsošanas palīdzību un sastādīs pusi no kopējā rezultāta. Otru pusi veidos žūrijas vērtējums, kas balstīsies uz trīs kritērijiem: vēstījuma uztveramība, radošums un sasaiste ar zinātni. Žūrijas sastāvu veidos: nozares pārstāvis, arhitekts Valters Bruzgulis, prezentāciju radošumu vērtēs režisors un producents Pāvels Gumennikovs, studentiju pārstāvēs Latvijas Studentu apvienības biroja vadītāja Krista Meinarde. Dalībnieku kopējo uzstāšanos vērtēs arī «ResearchSlam» 2013. gada finālists Mikus Bērziņš un RTU Doktorantūras skolas vadītāja Zane Skreija.

23. aprīlī notiks konkursa pēdējā atlases kārta pirms fināla, kurā piedalīsies jaunie zinātnieki, pārstāvot II kategoriju (eksaktās, dabas un ar veselības aprūpi saistītās nozares).

9. aprīlī notika «ResearchSlam» otrā atlases kārta II kategorijā, kurā uz skatuves kāpa pieci Latvijas augstskolu dalībnieki, lai sacenstos par skatītāju simpātijām, kā arī saņemtu vērtējumu no žūrijas komisijas. Vislielāko skatītāju balsu skaitu saņēma Atis Hermanis no RTU, savukārt žūrijas simpātiju balvu – Rēzeknes Augstskolas unikālo grāmatu «Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca» – saņēma Mikus Vanags no Latvijas Lauksaimniecības universitātes. Ar atlases kārtas rezultātiem, kā arī foto un video materiāliem iespējams iepazīties konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.  

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th», Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv».

Vairāk informācijas konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. aprīlis, 2015 plkst. 9:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi