Pateicoties VIAA atbalstam, RTU veicinās sadarbību ar Lihtenšteinas Universitāti

4. novembris, 2015
.
.
.

Valsts Izglītības attīstības aģentūra (VIAA) ir apstiprinājusi Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) iesniegto projektu «Studentu un akadēmiskā personāla mobilitāte EEZ Stipendiju aktivitātes ietvaros (Arhitektūra)» Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instrumenta programmā (NFI) «Pētniecība un stipendijas».

Rīgas Tehniskā universitāte šajā projektā veicinās sadarbību ar Lihtenšteinas Universitāti, veidojot akadēmiskā personāla un studentu mobilitātes arhitektūras nozarē. RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātei būs iespēja ne tikai nosūtīt kādu no studentiem un mācībspēkiem uz Lihtenšteinas Universitāti, bet arī uzņemt to pārstāvjus Latvijā, tādējādi stiprinot internacionalizāciju un universitātes atpazīstamību arī citviet Eiropā. Studentu mobilitātes paredzētas 5 mēnešu garumā, akadēmiskā personāla mobilitātes tiks veidotas uz divu nedēļu periodiem abos virzienos.

viaa_pilnkrasu_horizontals.jpgEEZ un NFI projekti tiek veidoti no trīs valstu – Islandes, Norvēģijas un Lihtenšteinas- līdzekļiem. Projektu mērķis ir atbalstīt mazāk attīstītās Eiropas valstis, veicinot investīcijas sociālās dimensijas un izglītības nozarēs, kā arī lai stiprinātu starpvalstu sadarbības iespējas. Kopējā finanšu instrumentā iekļautā summa vairāku gadu garumā sasniedz gandrīz 2 miljardus EUR (800 milj. EUR no NFI, 988.5 milj. EUR no EEZ finansējuma), un projektus paredzēts realizēt līdz pat 2017. gadam. Konkrēto projektu «Studentu un akadēmiskā personāla mobilitāte EEZ Stipendiju aktivitātes ietvaros (Arhitektūra)» paredzēts realizēt līdz 2016. gada augusta beigām.

Projekta organizators no RTU puses ir Starptautiskā sadarbības departamenta Starptautiskās institucionālās sadarbības nodaļas vadītājs Juris Iljins (kontaktinformācija: , +371 67089778).

Sīkāka informācija par projektu, programmu un finanšu instrumentu pieejama VIAA mājaslapā, sadaļā «Starptautiskie finanšu instrumenti».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. novembris, 2015 plkst. 15:43

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi