Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca un RTU parakstīs nodomu protokolu par sadarbību

13. decembris, 2013
.
.
.

Sestdien, 14. decembrī, plkst. 12 Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Medicīnas tehnoloģiju departamentā (Rīgā, Pilsoņu ielā 13/8, Konferenču zālē) PSKUS valde un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis parakstīs nodomu protokolu par abu iestāžu sadarbības veicināšanu.

Nodoma protokola mērķis ir abpusēja atbalsta sniegšana un sadarbības sekmēšana tehniskajās ekspertīzēs, inovācijās, zinātniskajā pētniecībā un tehnoloģiju pārnesē. Ņemot vērā, ka PSKUS šobrīd realizē vērienīga objekta būvniecību, sadarbība ar augsti kvalificētiem ekspertiem nodrošinās kvalitatīvu, drošu un ilgtspējīgu slimnīcu nākotnē. Abas puses redz ieguvumus un potenciālu labās prakses pārņemšanai arī attiecībā uz studiju procesu pilnveidi, piemēram, mācību procesā īstenojot tehnoloģisko pārnesi.

PSKUS un RTU vienosies par sadarbības veicināšanu pētniecības projektu realizācijā gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā un pētniecības resursu izmantošanā jeb «Academia-to-Academia» («A2A») sadarbības modeļa īstenošanā, efektīvi izmantojot abu iestāžu rīcībā esošos tehnoloģiskos un citus resursus.

«Ceļot jauno korpusu, tiek investēts valsts nozīmes infrastruktūras attīstībā, līdz ar to arī – veselības aprūpes kvalitātes uzlabošanā un modernizācijā. Esam pārliecināti, ka RTU speciālistu konsultācijas inženiertehniski specifiskajā projektā varētu būt viens no pirmajiem konkrētas sadarbības virzieniem,» atzīst PSKUS valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere.

«Novembrī RTU organizēja starptautisku konferenci, kuras laikā tika izvērsta plaša diskusija par «A2A» sadarbības modeli. Tā veiksmīga realizācija modernizē studiju vidi un ceļ tās kvalitāti. Diskusijas rezultātā saredzējām jaunus un pozitīvus RTU attīstības virzienus arī PSKUS darbības jomās,» atzīst RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. decembris, 2013 plkst. 12:23

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi